26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5858
EURO35.0018
ALTIN2457.2

Polis, vatandaşları 'darbe' dolandırıcılarına karşı uyardı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Polis, vatandaşları 'darbe' dolandırıcılarına karşı uyardı
Abone ol
Osmaniye İl Emniyet Müdürlülüğü tarafından mahallelerde ki vatandaşlar, 'darbe' dolandırıcılarına karşı uyarılıyor.
Osmaniye İl Emniyet Müdürlülüğü tarafından mahallelerde ki vatandaşlar, 'darbe' dolandırıcılarına karşı uyarılıyor.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Kazım Karabekir Mahallesi sakinlerine yönelik "Sorumluluk alanı huzur toplantısı" düzenlendi.

Asayiş, Uyuşturucu ile mücadele Şubesi ve Rahime Hatun Polis Merkezi amirliği, TEDAŞ ve Belediye görevlilerin katıldığı toplantıda, vatandaşlara, İkamet hırsızlıkları ve dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirme yapıldı.

Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği toplantıda ilk olarak Toplum Destekli Polisliğin tanımı yapıldı. Toplum Destekli Polislik, suç oluştuktan sonra harekete geçen değil, sizlerin canına, malına zarar gelmeden önce çalışmalar yapan, sizlere olan ilişkilerini sevgi saygı çerçevesinde güçlendiren, suça olanak sağlayan fiziki unsurları ortadan kaldırarak suçla etkin bir mücadele sağlayan ve bütün bunların neticesinde de suçtan ve suçludan arındırılmış yaşam alanlarını temin etmeye çalışan bir polislik anlayışı olduğu anlatıldı. Sunum sonrasında mahalle sakinlerinden sorular cevaplandırıldı.



POLİS PARA İSTEMEZ!


Asayiş Şube Müdürü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Ali Soydan, polis'in hiç bir zaman vatandaştan para istemeyeceğini vurgulayarak, "sizlerden telefonun öbür ucundaki şahıs para istiyorsa, bilin ki polis değildir" dedi. FETÖ'nün darbe girişiminin ardından kendisini ‘polis, savcı ve asker’ olarak tanıtıp telefon dolandırıcılarının artığına dikkat çeken Soydan, "Arayan kişiler sizleri cezaevine atmakla korkutabilirler, tutuklanacaksınız diyebilirler, kesinlikle bu tür konuşmalara kesinlikle itibar etmeyin ve bu kişinin kesinlikle polis olmadığını bilin. Polisin sizinle ilgili bir konusu varsa zaten ekip gönderir yada telefonla arayıp en yakın kolluk birimine, polis merkezine veya ilgili birimlere davet eder orda beyanınızı alır. Neden telefonla sizi bir bankamatiğe veya bir bankaya yönlendirip de şu hesaba paraya yatırın operasyon yapacağız diye bir talepte bulunsun. Kesinlikle böyle bir şey yok ve bu tür aramalara kesinlikle itibar etmeyin." dedi.

BÖYLE ARAMALARDA PANİK YAPMAYIN!

Son dönemlerde Darbe girişimi argümanının çok kullanılmaya başlandığını belirten Soydan, "Telefonunuza bu şekilde çağrı gelebilir, lütfen paniklemeyin ve arayan kişiye, "Polis olduğunuza inanmıyorum, madem böyle bir şey varsa ekibinizi gönderin ben orada ifademi vereyim" derseniz bakın telefonu hemen kapatırlar. Günde yüz kişiyi bu şekilde arıyorlar ama işte bir kişiyi düşürüyorlar. Onunda birikmişi altını parası ne varsa alıp götürmekteler. Lütfen bu konuda dikkatli ve duyarlı olalım." dedi. Toplantı vatandaşlardan gelen soru ve taleplerin cevaplandırılması ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar