26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4959
EURO34.9776
ALTIN2437.4

OTSO’dan sınavlara destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OTSO’dan sınavlara destek
Abone ol
Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından; inşaat sektöründe Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyen 11 kişinin Odaya müracaatları üzerine, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş bir şirket kanalı ile sınavlarının gerçekleştirilmesine destek sağlandı.
Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından;  inşaat sektöründe Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyen 11 kişinin Odaya müracaatları üzerine, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş bir şirket kanalı ile sınavlarının gerçekleştirilmesine destek sağlandı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı 4 Nisan 2015 tarihinde 6645 sayılı kanun numarası yasalaşarak 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda da önemli değişiklikler yaptı.

Kanuna göre; “Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından standardı yayımlanan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çıkarılacak tebliğlerde belirtilen mesleklerde, tebliğlerin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda düzenlenen esaslara göre Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmayan kişiler çalıştırılamayacaktır.” Ayrıca Kanuna göre belgesiz çalışan her bir çalışan için işveren veya işveren vekillerine 500 TL idari para cezası kesilecektir hükmü getirildi.

Bu kanuna göre Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen 48 meslekten inşaat sektöründe yer alan Alçı Sıva Uygulayıcısı mesleğinde Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyen 11 kişinin Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odasına başvuruları neticesinde, Oda’nın desteği ile MYK tarafından yetkilendirilmiş bir şirket tarafından Alçı Sıva Uygulayıcısı sınavı gerçekleştirildi. Hem yazılı hem de uygulamalı sınava giren ustalar Mesleki Yeterlilik Belgelerini almak için sınavda gayret gösterdikleri belirtildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar