27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

OTSO Yönetimi TÜMSİAD’ı Ziyaret Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OTSO Yönetimi TÜMSİAD’ı Ziyaret Etti
Abone ol
Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte TÜMSİAD Osmaniye Şubesi’ni ziyaret etti.
Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte TÜMSİAD Osmaniye Şubesi’ni ziyaret etti.


Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Osmaniye Şubesi’nin daveti üzerine sabah kahvaltısında bir araya gelen OTSO yönetimi fikir alışverişinde bulundu. TÜMSİAD Osmaniye Şubesi tarafından hazırlanan “2023 Rüyalar Şehri Osmaniye Projesi”ne tam not veren OTSO yöneticileri, hazırlanan çalışmanın şehrin gelecek vizyonu olduğunu belirtti.
Osmaniye’de birlikte adım atma ve ortak hedefler belirleme eksikliği olduğuna dikkat çeken TÜMSİAD Şube Başkanı Murat Özkardeş, şehrin gelişmesi ve büyümesin de ortak aklın önemli olduğuna dikkat çekti.


“2023 Rüyalar Şehri Osmaniye Projesi”ni ilk defa izlediğini belirten OTSO Başkanı Teke, projenin kendisini fazlasıyla heyecanlandırdığını söyledi. Projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden OTSO Başkanı Teke, oda olarak TÜMSİAD’ın tecrübelerinden faydalanmak istediklerini belirtti. Her şeyin bir hayalle başladığını söyleyen Teke, birlik ve beraberliği sağlamlaştırdıktan sonra yapamayacağımız, başaramayacağımız hiçbir şey şeklinde konuştu. 


“Sahip Çıkılmalı”
Osmaniye’ye sahip çıkmanın sadece yeni fabrikalar açmak, yeni alanlar açmak olmaması gerektiğini belirten Teke, “Gelen bürokratına da, siyasetçisine de, işadamına da sahip çıkmak gerekiyor. Kim sahip çıkacak? Birilerinin sahip çıkması gerekiyor. Sahip çıkması gerekenler çeşitli nedenlerden dolayı buna pek kayıtlı kalmıyorlar ama bir şekilde bizim sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.


 “Ulaşım en büyük sorun olacak”
Osmaniye’nin doğu ile batı arasında ki ulaşımına vurgu yapan OTSO Başkanı Murat Teke, yakın bir zamanda şehrin en önemli ve büyük sorunlarından birinin ulaşım olacağını söyledi. Ulaşımla birlikte imar sorununun da kendini daha fazla hissettireceğini ifade eden Teke, “Mevcut yollarla bu sorunlar çözülmez. Belediye ile sivil toplum kuruluşları sürekli bir araya gelerek bu sorunlara birlikte çözüm aramalı” diye konuştu.


“STK’lar belirleyici olmalı ve öneri getirmeli”
Osmaniye’nin hükümetlerde yer alması ve sahibi olması gerektiğini dile getiren Teke, etrafımızda ki illerin her dönem hükümetlerde bakanı var, neden bizim olmasın diye sordu. Gaziantep’in birlik ve beraberliği çok iyi sağladığını belirten Teke, Adana’nın birlik ve beraberliği tam olarak sağlayamadığı için sorunlar yaşadığına dikkat çekti. Bakanı olan illerin o bakanlıklardan daha fazla yatırım ve hizmet aldığını söyleyen Teke, “Osmaniye’nin neden bakanı olmasın? Başbakan neden çıkarmasın? Sivil toplum kuruluşları olarak, halk olarak, yöneticiler olarak biraz daha sesimizi çıkarmamız gerekiyor. Seçim dönemlerinde herkese hayırlı olsun deniyor. Buda olmuyor. Sivil toplum kuruluşları olarak öneri getirmemiz gerektiğini düşünüyorum ” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar