27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.9

OTSO üyelerine hibe programı anlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OTSO üyelerine hibe programı anlatıldı
Abone ol
OSMANİYE Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Ticaret ve Sanayi Odası’nda Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
OSMANİYE Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Ticaret ve Sanayi Odası’nda Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

Toplantıya Oda Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Coşkun ve İsmail Andırın başta olmak üzere çok sayıda yatırımcı oda üyesi katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Mühendislerinden Ali Rıza Çiftçi, sunumunda; kırsal alanda gelir düzeyini yükseltmek, tarımsal üretim ile tarıma dayalı sanayinin, entegrasyonu için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesini sağlama amacı ile açılan destekleme programının %50 oranında hibe sağladığı belirti.

2015 yılında uygulanacak olan kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında desteklenecek projelerin konularının tek tek açıklayan Çiftçi, başarılı projelere üst limit olarak 3 Milyona kadar yüzde 50'si hibe desteği verilebileceği belirtti.

Ali Rıza Çiftçi, destek programına, Gerçek Kişiler, Tüzel Kişilikler, Şirketlerin KOBİ olması şartıyla başvurabileceği ve son başvuru tarihinin 24 Aralık 2014 Çarşamba günü olduğunu kaydetti.

Çitçi sunumunda şunları kaydetti: “Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı, Bakanlığımızın 2011-2015 Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımlar ile Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı doğrultusunda uygulanmaktadır. Amacımız, Kırsal alanda gelir düzeyini yükseltmek, tarımsal üretim ile tarıma dayalı sanayinin, entegrasyonu için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesini sağlamaktır. Yatırımcılar; Bu program kapsamında ekonomik yatırım konularında ülke genelinde sadece bir adet proje başvurusunda bulunabilir.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bünyesinde kurulan Kırsal Kalkınma Yatırımları İl Proje Yürütme Birimi olarak Yatırımcılara Projeleri Konusunda her türlü desteği vermeye hazırız. Bütün Proje Sahiplerine başarılar dileriz. Sizleri proje yapmadan ve yaptırmadan önce mutlaka bir çayımızı içmeye bekliyoruz.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar