27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

OŞYAD’tan Kadınlar Günü Etkinliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OŞYAD’tan Kadınlar Günü Etkinliği
Abone ol
Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD), yeni oluşturduğu “Osmaniye’nin Dünkü Çocukları “ ekibi ile “Dünya kadınlar Günü”nü kutladı.
Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD), yeni oluşturduğu “Osmaniye’nin Dünkü Çocukları “ ekibi ile “Dünya kadınlar Günü”nü kutladı.
 
OŞYAD tarafından kurulan “Osmaniye’nin Dünkü Çocukları” siyah önlük, beyaz yaka giyerek Cumhuriyet Meydanı’nda buluştu.

Osmaniye’nin Dünkü Çocukları ekibi, Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinliğine “Andımız”ı okuyarak başladı.



Ardından, OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, “Dünya kadınlar Günü” nedeniyle farklı bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

OŞYAD Genel sekreteri Hatice Bahar,  günün anlam ve önemi ile ilgili “Dünya Kadınlar Günü” basın açıklamasını okudu.

OŞYAD üyelerinden Ahmet Demir, Aynur Boz, Ahmet İpek, İsmet Develioğlu Kadınlar Günü ile ilgili şiirler okudu.



Osmaniye’nin Dünkü Çocukları ekibi, bundan 30- yıl öncelerinde mahallelerde çocukların oynadığı oyunları sahnelemeye başladılar.

Çocukluk yıllarında oynadıkları; ip atlama, mendil kapmaca, birdir bir, topaç çevirme, yağ satarım bal satarım, çizgi, çelik-çomak, beştaş gibi oyunlardan gösteriler sundular.

Gösteriler sırasında; dünkü ile yapısında kadının yaşamı ile bugünkü aile yapısındaki kadının yaşantılarından da kesitler sunuldu.



Gösteriler sırasında “yağ satarım bal satarım” oyununda geniş bir çember oluşturularak halkın ve bugünkü çocuklarında oyuna katılması sağlanarak gösteriler Onuncu Yıl
Marşı’nın okunması ile sona erdi.

İzleyiciler tarafından bol alkış alan “Osmaniye’nin Dünkü Çocukları” ekibi ile ilgili olarak, bugünkü çocuklar oyunları hayretle izlerken, orta yaşlı insanlar böylesi oyunları özlediklerini ve sık sık oynanmasını isteyerek OŞYAD ekibine teşekkür ettiler.



OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği olarak,şimdilik 15 kişiden oluşan Osmaniye’nin Dünkü Çocukları ekibi ile günümüzde unutulan ve unutulmakta olan çocuk oyunlarını yeniden gündeme taşımak istediklerini belirterek, "Gelişen teknoloji ile birlikte, günümüz çocukları mahalle arkadaşları ile birlikte oyunlar oynamaktan uzaklaştılar. Bundan 30 yıl gerilere baktığımızda çocuklar arasında samimi duygular, çıkarsız arkadaşlıklar, paylaşım, dayanışma ve yardımlaşma vardı. Oyunlar oynanırken bir bilyeyi, bir kirişteği paylaşır ve birlikte oynardık. Kendi aramızda kavgalar etsek bile anne babamız olaylara karışmaz, ‘Çocuktur, şimdi kavga eder, az sonra barışır’ diyerek çocukların kavgasına pek karışmak istemezlerdi. Toprakla haşır neşir olur, giysilerimiz kirlense de yere düşüp yüzümüz sıyrılsa da acısını duymaz, kendimizi oyunlarımıza kaptırırdık. Kız-erkek ayrımı yapmadan, hatta kendi aramızda cinsel ayrım bile düşünmeden birlikte oyunlar oynardık. Bu saydıklarım ve buna ek olarak birçok gerekçelerini sayabileceğimiz çocukluk günlerimizdeki oyunları bugünün çocuklarına tanıtmak ve öğretmeyi amaçladık. Bizim kuşaktaki insanlara çocukluk anılarını anımsatmayı amaçladık. Bu arada günümüz çocuklarının da yaşantılarından kesitler alarak sahneye koyduğumuz oyunlarımızla aradaki yaşantıları halkımızla paylaşmak istedik. OŞYAD üyelerinden oluşan Osmaniye’nin Dünkü Çocukları ekibi olarak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında ilk kez Osmaniyelilerin karşısında gösterilerimizi sunuyoruz" dedi.










  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar