27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.9

OŞYAD, 13. kuruluşunu Müze’de kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OŞYAD, 13. kuruluşunu Müze’de kutladı
Abone ol
Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) kuruluşunun 13’nücü yılını, Belediye Kent Müzesi, Şor Odası’nda her ayın son Cumartesi günü düzenlediği etkinlik kapsamında kutladı.

OsmaniyeOzanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) kuruluşunun 13’nücü yılını, Belediye Kent Müzesi, Şor Odası’nda her ayın son Cumartesi günü düzenlediği etkinlik kapsamında kutladı.



Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi Şor odası’nda 19.’ncu ayki programını gerçekleştiren OŞYAD, bu ay aynı zamanda kuruluş yıldönümünün 13.’cüsünü de kutladı.



OŞYAD Genel Sekreteri Hatice Bahar’ın sunumu ve açış konuşması ile başlayan “Şiirini al da gel” etkinliğinin 19’ncusu, Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı)nın bağlaması ile türkülerini yorumlaması ile devam etti.



OŞYAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bardak, derneğin kuruşundan bu güne etkinlikleri hakkında bilgi verdi.



OŞYAD Başkanı Bardak, derneğin 20 Haziran 2005 tarihinde kurulduğunu belirterek, ilk günlerden başlamak üzere derneğin önemli etkinlikleri hakkında bilgilendirme yaptı. 



Osmaniye il genelinde 650’nin üzerinde dernek adı ile sivil toplum kuruluşu bulunduğunu, bunlardan 250 dolayındaki derneğinde Merkezde bulunduğunu vurgulayan Mustafa Bardak; “ OŞYAD olarak ilimizde yıllık olarak en fazla etkinlik yapan STK’yız. Bazı derneklerin binlerce kira ödeyerek binaları ve ekonomik durumlarına karşın, OŞYAD’lıların yürek zenginliği ve özverili çalışması ile kentte en fazla etkinlik yapan sivil toplum kuruluşu olmaktan gurur duruyoruz. Bu konuda iddiamızı Dernekler İl Müdürlüğü’ndeki kayıtlardan öğrenebilirsiniz.”diye konuştu.



OŞYAD’ın 2018 yılının ilk 6 aylık süredeki çalışmaları hakkında da bilgi veren OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak; “Biz dernek olarak, kültür ve sanatsal alanda Osmaniye’mizin tanıtılması için uğraş veriyoruz. Bizim etkinliklerimiz medya yoluyla kayıtlı durumdadır.”diyerek yılın 6 ayında gerçekleşen etkinlikler hakkında bilgi verdi.



Kent Müzesi’ndeki 19. “Şiirini al da gel” programında; Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı), Nurdoğan Çolakkadı, Ali Temuroğlu, Ramazan Çulcu ve Ozan Maranlı (İbrahim Karagülle) bağlaması ile türkülerini yorumladı.



Şiirleriyle; Vatandaş Ahmet, Ali Köşker, Selahattin Ölmez, Abudullah Gök ile Mahmut Eynallı programı renklendirdi.



Osmaniyeli eğitimci yazar Neslihan Saltaş ise;  Haziran ayında bir yayınevi tarafından çıkarılan çocuk kitaplarının tanıtımını yaparak, hemşehrilerinin desteğini isteyen bir konuşma yaptı.



OŞYAD Yönetim kurulu üyesi Mahmut Eynallı, 9 yıl önce yurtdışında yaşamını yitiren Osmaniyeli şair-yazar Hamza Ekrem’in eşinin de ölüm haberini program içerisinde paylaşan bir konuşma yaptı.



Eynallı, merhum Hamza Ekrem’in eşinin yurtdışından getirilerek Osmaniye’de  toprağa verileceğini belirterek, Ekrem’in “İnilti” adlı kitabından bir şiirini okudu.



OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak ise, Hamza Ekrem’in “İnilti” adlı şiir kitabını eline alarak; “ Merhum Hamza Ekrem ile bu kitabın kapağını birlikte hazırlamıştık. Kalın muşamba üzerinde çizdiğimiz resmin jiletle kesilerek yontulması ile kapak resmini ortaya çıkarmıştık.



Kitabın basımını da o zamanlar benim muhabirlik yaptığım Hakikat gazetesinin matbaasında yapmıştık. Düşüncelerimiz farklı olsa da bizler; Şiir ve  sanat adına dost içerisinde birlikte yaşıyorduk. Karşı karşıya gelmedik.”diyerek  anılarından sözetti.



Program, bağlama eşliğinde türkülerin söylenmesi ile sona erdi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar