26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.462
EURO34.7836
ALTIN2439.9

Osmaniye’de Engelli sorunları konuşuldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de Engelli sorunları konuşuldu
Abone ol
Osmaniye’deki 4 yerel radyodan canlı olarak yayınlanan programda, engellilerin sorunları konuşuldu.

Osmaniye’deki 4 yerel radyodan canlı olarak yayınlanan programda, engellilerin sorunları konuşuldu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun ve Engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk, engelliler haftası dolaysıyla radyolar ortak canlı yayınına konuk oldu.

Radyo 80, Radyo Renk, Radyo 2000 ve Radyo İhsan’dan canlı olarak yayınlanan özel programda konuşan Coşkun ve Aktürk, Osmaniye’de engelli bilincinin yüksek olduğunu belirttiler.

Kamuoyunun sahiplenmesi için “Engelliler Haftası” dolayısıyla düzenlenen etkinlikleri kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte hazırladıklarını söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun, “Sorumluluğumuzun farkındayız, her zaman ailelerimizin, engellilerimizin, çocuklarımızın, yaşlılarımızın, şehit yakınları ve gazilerimizin yanındayız” dedi.

Tüm engellilere ulaşma ve onların sorunlarını çözme gayreti içinde olduklarını ifade den Coşkun, “Biz bu hizmetleri vatandaşlarımıza sunamamışsak bu bizim suçumuz. En kısa zamanda en iyi hizmeti vermek bizim boynumuzun borcu. Çünkü biz bu işin görevlisiyiz. Hizmetlerimizi sunamadığımız bir kişi bile olsa bu bizim vicdanımızı rahatsız eder. Biz meseleye böyle bakıyoruz.” diye konuştu.

Osmaniye’de engelli derneklerinin ve platformun olmasının işlerinin kolaylaştırdığını belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun, “Sivil toplum kuruluşlarımızdan aldığımız güçle, muhataplarımıza sunduğumuz hizmetlerin kalitesini arttırıyoruz. Biz  empati yapmaya çalışıyoruz. Bugün ben engelli değilim ancak yarın ben ya da çocuklarımdan biri engelli olabilir. Kurum yöneticileri ve çalışanları olarak bunun empatisini kuruyoruz.” dedi.

Engelliler Platformunun kuruluş amaçları ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk, “Önceliğimiz engellileri ve engelli derneklerini bir araya getirmekti. Bunu yaparken kamu kurumlarını işin içine çok fazla katamıyorduk. Son yıllarda bunu yavaş yavaş kattık ama bu yıl zirve yaptı. Bir dediğimizi iki yapmıyorlar” ifadelerini kullandı.

Osmaniye’de engelli bilinci oluştuğuna vurgu yapan Aktürk, “Toplum engelli bireylere sahip çıkmaya başladı. Engellilerde de toplum bilinci oluşmaya başladı. Engelliler kendilerini ifade edemiyordu, diğer insanlarda engellileri anlamıyordu. Engelliler platformu olarak bugüne kadar yaptığımız etkinliklerde hedefimiz engellileri, sivil toplum kuruluşlarını ve kurumları bir araya getirmekti. Bunu bu yıl gerçekleştirdik. Engellilerin sorunlarının bir anda çözüleceğini düşünmüyoruz ancak bunun için gayreti görüyoruz.

Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü sadece engellilerle ilgili değil kendi hizmet alanlarında çok çok ileri bir aşamaya geçti. Biz artık derdimizi anlatacak muhatap buluyoruz. Osmaniye’de engellilere sahip çıkıldığını görüyoruz.” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar