26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5549
EURO34.9659
ALTIN2437.2

Osmaniye'de ÇATAK Programına dahil oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de ÇATAK Programına dahil oldu
Abone ol
Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma (ÇATAK) Programına 2015 yılında Osmaniye'de dahil edildi.
Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma (ÇATAK) Programına 2015 yılında Osmaniye'de dahil edildi.

Programın Merkez ve İlçelerde görev yapan idareci ve teknik personele tanıtımı amacıyla İl Müdürlüğü Çukurova Toplantı Salonunda eğitim toplantısı yapıldı.

İl Müdürü İbrahim Sağlam, burada yaptığı açılış konuşmasında "Bundan sonra üreticilerimizin faydalanabileceği bir destekleme kalemi daha oluştu. Gelecek nesillere daha kullanılabilir tarım alanı bırakmak için tüm üreticilerimiz bu programa ilgi göstermelidir. İlimize Hayırlı Olsun." Dedi.

Daha sonra yapılan sunumda program ile ilgili ayrıntılar anlatıldı.

Toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılması olarak tanımlanan ÇATAK programını tercih eden üreticilere 3 kategoride destekleme uygulaması yapılacağının amaçlandığı belirtildi.

Belirtilen kategorilerde, il - ilçe proje uygulama birimi tarafından uygun görülen ve uygulamalardan en az birini tatbik eden üreticilere, İl komisyonu tarafından onaylandıktan sonra dekar başına yılda bir defa olmak üzere üç yıl süre ile ödeme yapılacak.

Bu kapsamda 1'inci Kategori: Tek yıllık bitkilerin üretildiği alanlarda minimum toprak işlemeli tarımın yapılması. Toprak sürülmeden ve anız yakılmadan doğrudan anıza ekim yapmak (30 TL/da), 2'nci Kategori:  Toprak ve su yapısının korunması ile erozyonun önlenmesi amacıyla; (setleme, canlı veya cansız perdeleme, taş toplama, drenaj, jips, kükürt, kireç uygulaması, malçlama, ahır ya da çiftlik gübresi, yeşil gübreleme uygulaması, aşırı otlatmanın engellenmesi ve çok yıllık buğdaygiller veya yonca hariç baklagiller ile alanı kaplama gibi tedbirlerden en az ikisinin birlikte yapılması veya bu tedbirlerden en az biriyle birlikte arazinin boş bırakılması (60 TL/da), 3'üncü kategori:  Çevre Dostu Tarım Teknikleri ve Kültürel Uygulamalar (135 TL/da) 1 Uygun sulama tekniklerinin kullanımı, 2 Kontrollü ilaç ve gübre kullanımı ve 3 Organik Tarım veya İyi Tarım Uygulamaları (İTU).

İlçelerde ise üreticilere yönelik tanıtım toplantıları gerçekleştirildiği, bu projeye katılmak ve desteklemesinden yararlanmak isteyen çiftçilerin 13 Mayıs tarihine kadar İl, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurarak daha geniş bilgiyi alabilecekleri belirtildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar