27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

Osmaniye’de 7 bin kişi evde bakım hizmetinden faydalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de 7 bin kişi evde bakım hizmetinden faydalandı
Abone ol
OSMANİYE Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, bugüne kadar il genelinde 7 bin 18 kişinin evde bakım hizmetinden faydalandığını bildirdi.
OSMANİYE Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, bugüne kadar il genelinde 7 bin 18 kişinin evde bakım hizmetinden faydalandığını bildirdi.

Evde bakım hizmetine ait istatistiki bilgiler veren Neşeli, müracaat eden kişi sayısının 9 bin 198, iptal edilen kişi sayısının 328, talebi uygun görülmeyen kişi sayısının2 bin 180 itiraz eden kişi sayısının 2 bin 508 olmak 7 bin 18 kişinin bu hizmetten faydalandığını kaydetti.

En son 2014 Ekim ayında merkezde 2 bin 150, Kadirli’de1634, Düziçi’nde 959, Bahçe’de 203 Hasanbeyli’de 42, Toprakkale’de 165 ve Sumbas’ta 309 olmak üzere toplam 5 bin 462 ağır engelliye bakım hizmeti sunulduğunu aktaran Müdür Neşeli, eylül ayında engellilere bakım hizmeti için 4 milyon 203 bin 757 TL tutarında ücret ödemesi yapıldığını söyledi.

2013 Yılı istatistiki verilerine göre Türkiye genelinde 427 bin 434 ağır engelliye evde bakım hizmeti sunulduğunu belirten Müdür Neşeli şöyle dedi:
“Engelli evde bakım durumunu anlatan Neşeli, engellilik sınıflandırmasına göre ağır özürlü olduğu belgelendirilenlerden; günlük hayatın alışılmış, tekrar eden gereklerini önemli ölçüde yerine getirememesi nedeniyle hayatını başkasının yardımı ve bakımı olmadan devam ettiremeyecek derecede düşkün olan. Her türlü gelirleri toplamı esas alınmak suretiyle; kendilerine ait veya bakmakla yükümlü olduğu birey sayısına göre kendilerine düşen ortalama aylık gelir tutarının, bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3’ünden daha az olduğu bakım raporu ile tespit edilen kişilere evde bakım hizmeti sunulmaktadır.

Sosyal Devlet Ülkesi olan Türkiye de yakın tarihte yapılan yasal düzenlemelerle engellilerin bakımında ve refahında gelişme ve değişmeler yaşanırken, engellilerin sosyo-ekonomik yapıya olan etkileri üzerinde birçok değerlendirme ve çalışma yapılarak sosyal yaşamdan kopmadan temel bakım hizmetleri konusunda ende sağlık evde engelli bakım hizmet modelleri hayata geçirilmiştir. Bu hizmetler yürütürken Engellinin saygınlığının korunması, Yaşadığı ortamda yeterli desteğe sahip bireyler olarak, kendilerini daha güvende hissetmeleri, Öz bakımlarının bakım planına göre yapılması amaçlanmaktadır. Bizler İlimizde engellilerin; Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama tam katılımının sağlanması, ayrımcılığa maruz kalmadan, haklarını kullanabilen kişiler olarak engellerin ortadan kaldırıldığı bir olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar