02 Mayıs, 2024, Perşembe
DOLAR32.5017
EURO34.8675
ALTIN2420.4

Osmaniye'de 1000 İşsize Geçici İstihdam Sağlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de 1000 İşsize Geçici İstihdam Sağlandı
Abone ol
Çalışma ve İş Kurumu Osmaniye İl Müdürlüğü (İŞKUR) il genelinde 1000 İşsize geçici istihdam sağladı.
Çalışma ve İş Kurumu Osmaniye İl Müdürlüğü (İŞKUR) il genelinde 1000 İşsize geçici istihdam sağladı.

İŞKUR'un düzenlemiş olduğu Toplum Yararına Program kapsamında,Orman İşletme  Müdürlüğü ve Fidan Şefliği ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında düzenlenen protokol ile ilde ağaçlandırma faaliyetlerini artırmak Bakım, Onarım, Teraslama ve Fidan dikimi yapılması amacıyla 1000 kişilik geçici istihdam sağlandı.

İŞKUR İl Müdür Vekili Hacı Akkoyun, Atatürk Orta Okulunda yapılan bilgilendirme ve değerlendirme toplantısında, düzenlenen Toplum Yararına Program ile geçicide olsa yapılan 1000 kişilik istihdamdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Akkoyun, "Çalışma ve İş Kurumu olarak; istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizliğin azaltılmasına ve işsizlerin işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmaya yönelik kurs, proje ve özel programlar düzenlemekteyiz.Bu kapsamda böyle bir programla geçicide olsa hem 1000 işsizin evine ekmek götürmesine vesile olacağız hem de ağaçlandırma, park ve bahçe düzenlemesi, bakım, onarım ve fidan dikimi ile İlimizin daha yeşil ve güzel olmasına katkı sunacağız." dedi.

6 ay sürecek olan program kapsamında Osmaniye Fidanlık Şefliğine 100 kişi tahsis edilerek istihdamlarının sağlandığını belirten Akkoyun "Orman İşletme Müdürlüğüne 600 kişi tahsis edilmiş olup bunlardan 300 kişi Merkezde, 100 kişi Düziçi İlçemizde, 100 kişi Bahçe İlçemizde, 100 kişinin de Hasanbeyli İlçemizde istihdamı sağlanmıştır.

Kadirli Orman İşletme Müdürlüğüne 300 kişi tahsis edilmiş olup Kadirli Merkezde 200 kişi, Sumbas’ta 100 kişi olmak üzere İlimiz genelinde toplamda 1.000 kişiye istihdam sağlamış bulunmaktayız. Bu süreçte özverili çalışmalarından dolayı tüm İŞKUR çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar