27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.9

Osmaniye’de 10 Kadın girişimciye kredi çekleri verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de 10 Kadın girişimciye kredi çekleri verildi
Abone ol
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından uygulanan Türkiye Grameen Mikrofinans Programı çerçevesinde Osmaniye’de 10 kadın girişimciye kredi çekleri, Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda düzenlenen törenle dağıtıldı.
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından uygulanan Türkiye Grameen Mikrofinans Programı çerçevesinde Osmaniye’de 10 kadın girişimciye kredi çekleri, Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda düzenlenen törenle dağıtıldı.
 
Düzenlenen toplantıya Vali Kerem Al,  İlçe Kaymakamları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Şerif Tosyalı, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, ile kredi almaya hak kazanan kadın girişimciler katıldı.



Yoksul kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyette bulunmalarına imkân veren mikro kredi uygulaması çerçevesinde Osmaniye’de 2014 yılından bu yana 352 kadın girişimciye toplam 750 Bin TL mikro kredi verildi.
 
Toplantı Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül’ün konuşması ile başladı.

Türkiye’de mikro kredi uygulamasının ilk defa 2003 yılında başladığını belirten Prof. Dr. Akgül, “2003 yılında, Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakan olduğu dönemde, Diyarbakır’da 6 kişiye her birisine 500 TL. olmak üzere toplam 3000 TL. ile mikro kredi uygulamasına başladık.

2003 yılında 3000 TL ile başlayan mikro kredi uygulaması bugün 525 Milyon TL.’ye çıktı. Bugün itibariyle 69 ilde 110 şubede 45 Binden fazla girişimci mikro krediden istifade ediyor, kendi işini geliştirerek hem kendisine hem ailesine katkı sağlıyor.

Amacımız, insanlarımızın bir başkasına ihtiyaç duymadan kendi kendine gelir getirici bir faaliyette bulunmalarını sağlamaktır” diye konuştu. Mikro kredi uygulamasının gerçekleştirildiği 69 il içerisinde en güzel uygulamalardan birinin Osmaniye’de olduğunu da ifade eden Prof. Dr. Akgül başta Vali Kerem Al olmak üzere katkısı ve emeği olan herkese teşekkür etti.
 
Vali Kerem Al ise yaptığı konuşmada, “İnsanlarımızı, küçük kaynaklarla üretken hale getirmek ve daha onurlu bir yaşam sürmelerine imkân tanımak açısından son derece önemli olan bu proje, önemli bir başarıya ulaştı.

Osmaniye’de bazı hayırseverlerimizin ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’nın katkılarıyla mütevazı bir şekilde 2014 yılında başlayan mikro kredi tutarı, bugün dağıtılacak çeklerle birlikte toplam 750 Bin TL.’yi bulacaktır. Tüm girişimci hanımefendileri tebrik ediyorum. İşlerinin daha da büyümesini ve ailelerine olan katkılarının daha da artmasını temenni ediyorum.

İl Özel İdaremizin kaynaklarını sonuna kadar zorlayacağız, inşallah kredi bulma konusunda bir sıkıntı yaşamayacaksınız. Bu projede emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından 3000, 2500 ve 2000 TL. tutarındaki temsili çekler Vali Kerem Al ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül tarafından 10 kadın girişimciye dağıtıldı.
 
Çeklerin dağıtımı sonrasında konuşan girişimci Nermin Kaşıkçıoğlu, destek alan kadın girişimciler adına yaptığı konuşmada, aldıkları mikro kredi ile kurdukları işleri sayesinde kimseye muhtaç olmadan ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini ifade ederek, projede emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti.

 Toplantı, hatıra fotoğraf çekilmesi ile son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar