27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.9

Osmaniye Medyası 4 ödülle kente döndü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye Medyası 4 ödülle kente döndü
Abone ol
Mersin’in Erdemli ilçe Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Kızkalesi Yerel Medya” ödülleri, düzenlenen törenleri sahiplerine verildi.
Mersin’in Erdemli ilçe Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Kızkalesi Yerel Medya” ödülleri,  düzenlenen törenleri sahiplerine verildi.

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye illerindeki medya çalışanlarının katıldığı yarışmalarda Osmaniye’den katılan basın mensupları 4 ödül alarak Akdeniz Bölgesinde başarılarını kanıtladı.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Kilikya Otel’deki ödül töreninde yaptığı konuşmasında; Bölge illerindeki yerel basın mensuplarını bir araya getirmek ve geleneksel hale getirmeyi amaçlayarak, ilçenin tanıtımını da göz önüne alarak “Kızkalesi Yerel Medya” yarışması düzenlediklerini söyledi.

2014 yılında yayınlayan yayınların yarışmaya katıldığı; Yerel radyo, Tv., gazete, dergi, internet sitesi haber ve fotoğraflarının yarıştığı yarışmalarda; Ç.Ü. İletişim Fakültesi RTV. Sinema Bölümü Yardımcı Doç. Dr. Murat Ertan Doğan, Ç.Ü. İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Yardımcı Doç. Dr. Onur Dursun, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü Yardımcı Doç. Dr. Ahmet Taylan, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi RTV-Sinema Bölümü Uzman recep Ünal, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan yardımcısı Prof. Dr. Sedat Cereci, Erdemli Belediyesi Basın Yayın Müdürü Adem Arslan, CNNTÜRK TV, Gazeteci- Televizyoncu Mesut Yar, Beyaz TV- Sabah gazetesi, Gazeteci-Televizyoncu Yüksel Aytuğ ve Bengütürk TV, Gazeteci-Televizyoncu Murat İde jüri üyeliklerinde görev aldı.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, tüm katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “Değişime, dönüşüme ayak uyduramazsak dünyanın gerisinde kalırız. Belediyeciliğe farklı bir bakış açısından bakıyoruz. Farklı Belediyecilik yapmak istiyoruz. Şehrimizin ekonomisine, tanıtımına, birliğine ve bütünlüğünü sağlamaya çalışan anlayış içerisindeyiz. İnsanların siyasal düşüncelerine, etnik kökenlerine bakmadan, Allah’ın değerli varlıkları olarak görüyor, ayrım yapmadan hizmet etmek istiyoruz. Belediyecilik; sadece yol, su, kaldırım, asfalt hizmetleri getirmek değildir. Hizmet almak için Belediyeye gelmek isteyenler, kiminle gitsek işimiz çözülür diye ezile büzüle gelmemelidir. Kimseye ihtiyaç duymadan her vatandaşımız rahatça Belediyemize gelip işini yaptırabilecek bir anlayış içerisinde çalışıyoruz. Bizim siyaset yapmakla işimiz yok, Erdemli’mize tek tuğla koyan, tek ağaç dikenin de benim başımın üstünde yeri vardır. Her görüş ve anlayışa aynı mesafedeyim. Hizmet verirken siyaset anlayışı içinde olmadım, bundan sonra da olmayacağım.”diye konuştu.

Ödüllerin dağıtılması sırasında; Erdemli ilçesindeki basın mensuplarına ilçenin tanıtımında katkıları bulunması nedeniyle birer plaket verildi.

Yarışma sonunda dört ilden katılan yarışmacıların ödülleri okunduğunda; En iyi Haber fotoğrafı dalında Osmaniye’den Elde Demokrasi gazetesinden Murat Boz, En iyi radyo programı dalında Osmaniye Radyo 80’den Mustafa Düzenli, En iyi dergi kapak tasarımı dalında Osmaniye’den Yenises dergisinden Hasan Bölük, En iyi internet haberciliği dalında Osmaniye yorum sitesinden İsrafil Avcı plaketle ödüllendirildi.

Ödüllerin sahiplerine verilmesinin ardından, Hatay ve Adana Çukurova Gazeteciler Cemiyet Başkanları ile, Osmaniye’deki 4 ayrı Gazeteciler Cemiyetlerinin Başkanlarına da etkinliğin duyurulmasında katkıları bulunması nedeni ile plaket verildi.

Plaketler; Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tolu, Jüri üyeleri ve Belediye Meclis üyeleri tarafından takdim edildi.

Erdemli ilçesi, Kızkalesi’nde üç gün süren etkinlikte “Yerel medya” sorunları konulu bir de çalıştay yapılarak, sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu.

Etkinliğin üçüncü gününde düzenlenecek olan kokteyl ise Ankara’da yaşanan üzücü olaylar nedeniyle iptal edildi.

Erdemli Belediyesi bu yıl ilk kez düzenlediği “Kızkalesi Yerel Medya” etkinliğinde 4 ayrı il ve ilçelerinden gelen 60 basın çalışanı, tarihi ve turistik yerleri gezip, aynı zamanda da diğer illerdeki basın mensupları ile tanışma olanağı buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar