27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.9

Osmaniye Gazetesi 50. yaşını kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye Gazetesi 50. yaşını kutladı
Abone ol
Osmaniye'de 1968 yılından bugüne kadar haftalık olarak yayın hayatını sürdüren 'Osmaniye Gazetesi' kuruluşunun 50'nci yıldönümünü düzenlenen etkinlikle kutladı.

Osmaniye'de 1968 yılından bugüne kadar haftalık olarak yayın hayatını sürdüren ' Osmaniye Gazetesi ' kuruluşunun 50'nci yıldönümünü düzenlenen etkinlikle kutladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programda konuşan Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı, “Bugün hem mutluyuz hem de biraz sitemliyiz.

Mutluyuz çünkü İsmail Karadağ arkadaşımızın gazetesinin 50. Yılını kutluyoruz. Sitemliyiz çünkü gazetecilerin hala bir sürü sorunları var ve çözüm bekliyor. Diğer yandan eski gazeteciler bu mesleğin cefasını çektiler. O zamanki şartlarda gazete çıkarmak gerçekten çok zordu.

Şimdi ise gelişen teknoloji ile birlikte bu iş daha kolay yapılıyor. Bu nedenle o günkü şartlarda bu gazeteyi çıkaran rahmetli Ali Rıza Karadağ ağabeyimi hem rahmetle yad ediyor, hem de bu gazeteyi Osmaniye’mize kazandırdığı için teşekkür ediyorum. İsmail Karadağ arkadaşımızı da bu emaneti bugünlere kadar devam ettirdiği için tebrik ediyor ve bundan sonraki çalışmalarında başarılarının devamını diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun." dedi. 

Başkan Avcı, ayrıca Osmaniye'nin nüfusa göre en çok şehit veren il olduğunu belirterek, "Bilindiği gibi Osmaniye’miz Şehitler diyarıdır. Bu nedenle biz Osmaniye’mizin başına Yiğit veya Mert lakabının konulmasını istiyoruz. Bunu buradan yetkililere bir kez daha hatırlatmak istiyorum." dedi. 

Belediye Başkanı Kadir Kara ise konuşmasında şunları söyledi: "Rahmetli Ali Rıza Karadağ’ı önce rahmetle anıyorum. Mekanı Cennet olsun. Kendisini o zamanlar tanırdım. Osmaniye Gazetesi’ni Osmaniye’ye kazandırdı. İlkeli, dürüst ve seviyeli bir yayın hayatı oldu. Osmaniye için katkıda bulundu. Ondan mirası devralan oğlu İsmail Karadağ kardeşim de bu gazeteyi aynı ilkeler doğrultusunda bugünlere taşıdı. Kendisine bundan sonraki yayın hayatında başarılar diliyorum. 50. Yılını da kutluyorum." 

Konuşmaların ardından Kadir Kara’ya İsmail Karadağ tarafından Teşekkür Plaketi verildi.

Gecede ayrıca Osmaniye’de uzun yıllar basın mesleğine emek vermiş olan gazetecilerden Hüseyin Ünaldı, Abdullah Yalınkılıç, Hasan Kılıç, Mustafa Bardak'a ve Merhum Gökhan Erkmen anısına çiçek takdim edildi.

Osmaniye Gazetesi’nin kurucusu merhum Ali Rıza Karadağ’ın özgeçmişinin okunmasının ardından sahne alan sanatçı Taylan Ünlü’nün konseri ile program devam etti.

Program 50. Yıl anısına kesilen pasta ile son buldu.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar