27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

Osmaniye'de 326 Öğrenciye bisiklet dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de 326 Öğrenciye bisiklet dağıtıldı
Abone ol
Sağlık Bakanlığının "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Osmaniye'de 216 ortaokul ve 110 ilkokul öğrencisine bisiklet dağıtıldı.
Sağlık Bakanlığının "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Osmaniye'de 216 ortaokul ve 110 ilkokul öğrencisine bisiklet dağıtıldı.

7 Ocak Şehir Stadyumunda gerçekleştirilen dağıtım törenine Vali Kerem Al, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Şefik Atak, Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Ziya Koç, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Vali Yardımcısı Süleyman Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz ve Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri katıldı.

Bisikletlerin dağıtımı öncesinde konuşan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hayri Sarı, Türkiye'de en önemli halk sağlığı problemi haline gelen hareketsiz yaşam konusunda halkın dikkatini çekmek ve çocukluk çağı obezitesinin önüne geçmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile 'Okullarda Fiziksel Aktivitenin Artırılması' protokolünü imzaladıklarını ifade etti.



Dr. Sarı, protokol kapsamında derslerinde başarı göstermiş olan 216 ortaokul ve 110 ilkokul öğrencisine İl Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak bisiklet hediye edileceğini kaydetti.

Açılış konuşmasının ardından ilk 10 bisiklet Vali Kerem Al tarafından öğrencilere verildi.

Çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Kerem Al, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutladı.

Bisikletlerini alan çocuklar Vali Kerem Al'a teşekkür ederek, yeni bisikletleri ile stadyumda tur attılar.

Programa Osmaniye'nin Bisiklet temsilcisi Osmaniye Bisiklet Derneği de (OBİS) katıldı.

OBİS üyeleri tören sonrasında bir bisiklet turu düzenleyerek hem projeye destek verdi hem de güvenlik ekipmanları ile  vatandaşlara güvenli bisiklet sürüşünün nasıl olacağı mesajını verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar