26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4771
EURO34.7556
ALTIN2439.5

Osmaniye'de 182 Genç Çiftçi Hibe Desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de 182 Genç Çiftçi Hibe Desteği
Abone ol

Osmaniye'de Genç Çiftçi projesi kapsamında bu yıl 182 genç çiftçi hibe desteğinden yararlanacak. 

Gıda Tarım ve hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, ilk kez 2016 yılında başlayan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi projeleri çerçevesinde ilde geçen yıl 159 genç çiftçinin hibe desteğinden yararlandığını söyledi. 

İbrahim Sağlam, "Müdürlüğümüzce bir program çerçevesinde proje kapsamında sağlanan canlı hayvan ve tarım alet ekipmanlarının kontrolü ve mülkiyetlerinin denetimi faaliyeti gerçekleştirilmektedir." dedi. 

Bu kapsamda, 2016 yılında büyükbaş hayvan desteği alan Merkez İlçe Köyyeri Köyü'nde yaşayan Hatice Usta ve Tuba Usta  isimli genç çiftçiler ziyaret edildi.

Genç çiftçilere hibe olarak verilen büyükbaş hayvanların kontrolü, İl Müdürü İbrahim Sağlam, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mustafa Tolukan, Proje Yürütme Biriminde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Murat Karalar ve Veteriner Sağlık Teknisyeni Hacı Ese Olgun ile birlikte yapıldı.

Denetim sırasında konuşan Sağlam, Genç Çiftçi Projelerinin ülke tarımına katkıda bulunduğunu belirterek ayrıca ildeki hayvancılığın sürdürülebilirliği için bu tür projelerin başarısının örnek teşkil edeceğini vurguladı. Sağlam, proje sahibi genç çiftçilere yerelde il tarımına genel anlamda ise ülke tarımına katkı sağladıkları için teşekkürlerini iletti.

Genç çiftçi Hatice Usta ise köyde yaşayan bir kadın olarak böyle bir imkân sağlanmasının kendisi ve ailesi için çok önemli olduğunu belirtti. Ekonomilerine sağlayacağı katkı hem de yaşadığı yerde üretmenin verdiği mutluluğu aktaran Hatice Usta, hayvanların iyi bir bakım ile verimlerinin en üst düzeye çıktığını söyledi.

Usta, "Bu hibe projesinin gerçekleşmesini sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Tarım Bakanımıza, İl Müdürümüze ve her aşamada bizim yanımızda olan teknik personelimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız." dedi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar