26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5453
EURO34.985
ALTIN2438.4

Osmaniye ADD’den Cumhuriyet Gecesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye ADD’den Cumhuriyet Gecesi
Abone ol
Osmaniye Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından, “Cumhuriyet Gecesi ve Anma” programı düzenlendi.
Osmaniye Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından, “Cumhuriyet Gecesi ve Anma” programı düzenlendi.

Osmaniye Öğretmenevi’nde, Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi’nce, Cumhuriyetin 91. yılında düzenlenen gece; saygı duruşu ve İstiklal marşı’nın okunması ile başladı.

Programın açılış konuşmasını ADD Osmaniye Şube Başkanı Mehmet Düzgün yaptı.

Düzgün konuşmasında “Cumhuriyetimizin ve Atatürk’ümüzün  yılmaz bekçileri Osmaniyeli dostlar gecemize hoş geldiniz.

Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlatmış olduğu milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından, 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer, bizleri ulusal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen, eşit haklara sahip birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir.

Devlet yönetimini, kişilerin, ailelerin, bir zümrenin yada sınıfın eline bırakmayan Cumhuriyet rejimi, 1923’ten beri ülkemize büyük katkılar sağlamış, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturmuş, bireyi yurttaş konumuna yükseltmiştir. Tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır.

Biliyorsunuz Cumhuriyetin ilk gününden itibaren  cumhuriyeti yıkma çalışması başlamış ve devam etmektedir.

Bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollamak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde herkesin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum.”dedi.

Yapılan konuşmanın ardından derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığında ve Yönetim kurulunda uzun yıllar emek veren emekli öğretmen Durmuş Hikmet’e hizmetlerinden dolayı dernek Başkanı Mehmet Düzgün tarafından plaket verildi.

Program, Atatürk’ün sevdiği türküler ve halaylarla sona erdi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar