26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.462
EURO34.7836
ALTIN2439.9

Önal, “Para ile satın alınamayan insan yetiştirmeliyiz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Önal, “Para ile satın alınamayan insan yetiştirmeliyiz”
Abone ol
Tümsiad’ın geleneksel “Cumartesi Buluşmaları”nın bu haftaki konuğu Ak Parti Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal oldu.
Tümsiad’ın geleneksel “Cumartesi Buluşmaları”nın bu haftaki konuğu Ak Parti Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal oldu.

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Cihat Yılmaz ve İl Teşkilat Başkanı Metin Sevmez ile birlikte Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Osmaniye Şubesi’nin davetine katılan Milletvekili Önal, ülke gündemindeki konuları değerlendirdi ve Osmaniye’ye yapılan yatırımlar hakkında da bilgi verdi.

Milletvekili Suat Önal’ı Türkiye-Panama Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı seçilmesinden dolayı tebrik eden TÜMSİAD Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Önal’a teşekkür etti.

TÜMSİAD’ı toplumun harcı olarak gördüğünü ifade eden Önal, samimiyet çizgisindeki insanların birlikteliğini yaygınlaştırmak gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin gelişmesine engel olmak isteyenlerin bu emellerine ulaşamayacaklarını ifade eden Suat Önal, “Türkiye hızlı bir kalkınmanın gayreti içerisindeyken, içimizde yetişen hainler ya da zaafı olan insanlar hainlikte sınır tanımıyorlar.

Son yaşadığımız Makine Kimya olayında görüldüğü gibi ülkemizin en gizli sırlarını para karşılığında başka ülkelere satan hainler var. Onun için memleketine ve vatanına bağlı iyi insanlar yetiştirmeliyiz. Para ile satın alınamayacak insanlar yetiştirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Birlik ve beraberliğin önemli olduğunu belirten Milletvekili Önal, “TÜMSİAD’ın 2023 Rüyalar Şehri Osmaniye Projesi, ilimizde ortak aklın somut bir göstergesi olduğu gibi birlik ve beraberliğinde en güzel örneğidir. Bu şehrin geleceğine dair düşünce ve fikirlerin yer aldığı bu projede herkesin katkısı var. Dolayısıyla bu projeye herkes sahiplenebiliyor.

Karaçay’a yapılan sosyal tesis alanında bu projenin katkısı var. Osmaniye için fikir veren bu çalışmanızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum” dedi.

Avrupa’da serbest dolaşım hakkını çok önemsediklerini söyleyen Önal, “Avrupa’nın nitelikli ve eğitimli genç nüfusa ihtiyacı var. Avrupa’nın şuan ki demografik yapısına bakıldığında bu sıkıntıyla yüz yüze gelecekler. Türkiye, Avrupa Birliğine girsin demeye doğru geldiler.

Bizde Türk vatandaşlarına serbest dolaşım hakkı verilmesini talep ediyoruz. İş adamlarımız açısından da bu süreç oldukça önem taşıyor. Bir Avrupa ülkesi ile ticaret yapmak isteyen işadamımız vize alabilmek için o ülkenin konsolosluğunda, büyükelçiliğinde günlerce hatta haftalarca beklediği oluyor.

En yakın potansiyelimizin Avrupa olması ve yetişmiş iş gücümüzün de daha rahat hareket edebilmesi için serbest dolaşım hakkını çok önemsiyoruz. Mecliste yoğun bir şekilde bu alandaki eksikliklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi Haziran ayında serbest dolaşım hayata geçecek” şeklinde konuştu.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar