26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5936
EURO35.0136
ALTIN2456.2

Ölümünün 78. yılında saygı ile andık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ölümünün 78. yılında saygı ile andık
Abone ol
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 78. yıldönümü nedeniyle tüm yurtta, dış temsilciliklerimizde ve KKTC’de anma töreni düzenlendi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü  ölümünün 78. yıldönümü nedeniyle tüm yurtta, dış temsilciliklerimizde ve KKTC’de anma töreni düzenlendi.

Osmaniye’de Atatürk’ü anma programı  Devlet Bahçeli Meydanı’ndaki Atatürk anıtı önünde yapıldı.

Saatler; 08.55’i gösterirken, Vali Kerem Al, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Baro başkanı Av. Dilem Aksoy, Ak Parti İl Başkanı Hamza Tor, CHP İl Başkanı Nedim Ünlü, MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Anıta çelenklerini sundu.



Saatler; 09.05’i gösterirken 2 dakikalık saygı duruşu ile birlikte İstiklal Marşı  eşliğinde bayrağımız yarına indirildi.

Vali Kerem Al tarafından Şeref defterinin imzaladı. Vali Kerem Al Şeref defterine şunları yazdı:

 “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 78'inci yıldönümünde minnetle şükranla yâd ediyorum.

En büyük ideali Türkiye’yi birlik ve beraberlik içerisinde müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetin kazanım ve değerlerine sahip çıkmak ve onun ebediyete kadar payidar kalabilmesi için çalışmak, Atatürk’ün ruhunu şad edecek en büyük eylemdir.

Atatürk, Milletinin en zor zamanlarında liderlik yapmış, siyasi ve askeri dehasıyla zamanın küresel güçlerine karşı birlik ve beraberlik içerisinde “hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır“ diyerek hiç kimseyi ve hiçbir yeri ayırmadan istiklal ve istikbal mücadelemizi başarıya ulaştırmıştır.

Bu gün bizlere düşen ülkemizde ve bölgemizde yaşanan olaylara karşı aynı dirayeti göstermek bu zamanın küresel güçleri ve onların içerdeki uzantılarına karşı Atatürk’ün ve aziz ecdadımızın emaneti olan Cumhuriyeti, demokrasiyi, milli iradeyi, millet egemenliğini yani Türkiye’yi canla başla korumaktır.



Bu düşüncelerle, vefatının 78. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi tekrar saygı ve şükranla anıyorum.”
Vali Kerem Al’ın Şeref defterine yazdığı duyguların okunmasının ardından buradaki tören sona erdi.

Atatürk’ü anma törenine; Kamu kurum ve kuruluş müdürleri, STK temsilcileri, bir manga asker ile vatandaşlar katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar