26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5671
EURO34.9803
ALTIN2447.0

Okullarda Kızılay anlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Okullarda Kızılay anlatıldı
Abone ol
Osmaniye Kızılay Şubesi tarafından, 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında Kızılay Haftası etkinlikleri düzenlenen seminerlerle öğrencilere Kızılay anlatıldı.
Osmaniye Kızılay Şubesi tarafından, 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında Kızılay Haftası etkinlikleri düzenlenen seminerlerle öğrencilere Kızılay anlatıldı.

Kızılay çalışmaları ve kutlamaları hakkında bilgi veren Türk Kızılayı Osmaniye Şube Başkanı İsmet İpek, "147 yıllık tarihi olan Türk Kızılayı kuruluşu ile Türkiye’nin en eski kuruluşu, yurt çapında 700 küsur şubesi ile Türkiye’nin en yaygın sivil toplum teşkilatıdır.

Türkiye’nin İyilik Çınarı Türk Kızılayı kurulduğu tarihten itibaren Türkiye’nin ve dünyanın her yerinde yardıma muhtaç her insana hizmet ediyor.

Kızılay Haftası sebebiyle şubeler çeşitli faaliyetleri ile dikkat çekiyor. Osmaniye Şubesi olarak biz de Kızılay’ın ülküsünü anlatmak, faaliyet alanlarını tanıtmak, öğrenciler arasında Kızılaycılık bilincini uyandırmak için seminerler düzenliyoruz. 

Bunu da Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde yapıyoruz. Bu yıl 10 okulda başlattığımız seminer programı halen devam ediyor. Son üç gün içinde Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Bilim Koleji, Özel Doğa Koleji, Çona Köyü Nurdağı İlkokulu ve Ortaokulu’nda düzenlediğimiz seminerler Özel Ender Koleji, Çukurova Kız İmam Hatip Lisesi, Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu, Dede Korkut İlkokulunda, Yunus Emre Anaokulunda düzenlemeyi planladığımız programları ile devam ediyor" dedi.

"Kızılay seminerlerinde sadece öğrencilerin değil kurumsal olarak okulların ve her biri toplum lideri olan öğretmenlerin de ilgisi bizi memnun ediyor” diyen Şube Başkanı İpek seminerlerde öğrencilere Kızılayı tanıtıcı film gösterdiklerini, sunum yaptıklarını, Kızılay gönüllüsü olmanın önemini, güvenli hayat ve güvenli davranış için afet öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenleri anlattıklarını ve Kızılay marşı ile seminere coşku kattıklarını söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar