26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5853
EURO35.0376
ALTIN2458.8

OKÜ’de “Türkçemiz bayrağımızdır” programı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’de “Türkçemiz bayrağımızdır” programı
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğrenci konseyi, “Türkçemiz Bayrağımızdır” başlıklı programı  15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde düzenledi.

OsmaniyeKorkut Ata ÜniversitesiÖğrenci konseyi, “Türkçemiz Bayrağımızdır” başlıklı programı  15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde düzenledi.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Öğrenci Konseyi Başkanı Coşkun Akgöllü’nün mesajının okunmasıyla başlayan programa OKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyyüp Tel, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tanç, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Mart, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yunus Kaplan, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Doç. Dr. Cengiz Gökşen, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü FEF Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Demiral, FEF Dr. Öğr. Üyesi Ümmügülsüm Candeğer, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ali Doğaner, Üniversite  idari personeli ile   öğrenciler  katıldı. 

Öğrenci Konseyi Başkanı Coşkun Akgöllü mesajında programda emeği geçenlere ve programın konuşmacısı Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Demirtaş’a teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Demirtaş, Türkçenin neden bayrağımız olduğunu ifade eden bir sunum gerçekleştirdi. 

Demirtaş, “Bir millete ait bütün bir kültürel yapı özelliklerini gösterme ve bir milletin bütün zamanlar boyunca yaşadığı halleri ifade etme bakımından bir dil, bir milletin kimliği ve bayrağıdır. Türk milletinin kimliği ve bayrağı da Türk dilidir, Türkçedir.

Türkçe; Türk milletini temsil eden, Türk milletini bir arada tutan, Türk milletinin geçmişi ile geleceğini birleştiren, Türk milletinin var oluş mücadelesinin göstergesi olan, Türk milletinin öz benliğinin ebediyete kadar var olmasını sağlayacak olan unsurdur. Bu yüzden Türkçemiz bayrağımızdır.” dedi. 

Toplumun Türkçe’nin gücünden haberdar olmadığını ifade eden Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Demirtaş, “Yabancı sözlerin kullanılması, iş yeri adlarında yabancılaşma gibi olumsuzluklar asla Türkçenin yapısından veya yetersizliğinden kaynaklanmamaktadır. Türkçeye karşı kayıtsızlıktan Türkçenin kullanılışındaki özensizlikten, başta ana dilimiz Türkçe olmak üzere kültürel değerlerimize olan ilgisizliğimizden kaynaklanan birçok sorun bulunuyor.  

Türkçe için yok olma tehlikesi söz konusu değil ama Türkçede kirlenme, yozlaşma ve yabancılaşma yaşıyoruz.” diye konuştu.  

Yabancı dil öğrenimine evet ama yabancı dille öğrenime hayır diyen Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Demirtaş, Türkçe bilinci yaygınlaştırılmalı, hepimiz Türkçeye sahip çıkma bilinci ile hareket etmeliyiz. Dilimizi kirletenler yabancı değil, dilimizi yine bizim insanımız yozlaştırıyor, bozuyor. Türkçe bilincini toplumun bütün katmanlarına yaymalıyız.

Dilimizin kirlenmesine duyarsız kalmamalıyız. İş yeri adlarına ölçüt getirilmeli, ölçüt ise iş yerlerinde Türkçe veya Türkçeleşmiş adlar kullanılmasıdır. Eğitim sistemimiz Türkçeyi sevdirecek, benimsetecek nitelikte düzenlenmeli, yabancı dille öğretime son verilmelidir.” dedi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar