19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3415
EURO35.1222
ALTIN2238.7

OKÜ Rektörü Büyükalaca, yeniden DOĞAKA Dönem Başkanı seçildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ Rektörü Büyükalaca, yeniden DOĞAKA Dönem Başkanı seçildi
Abone ol
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 11. Kalkınma Kurulu Toplantısı 17-18 Kasım 2015 tarihleri arasında Hatay Ottoman Palace Oteli Toplantı Salonu’nda düzenlenirken, ilk günkü programda Kalkınma Kurulu başkanlık seçimleri sonucunda OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca yeniden Başkanlığa getirildi.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 11. Kalkınma Kurulu Toplantısı 17-18 Kasım 2015 tarihleri arasında Hatay Ottoman Palace Oteli Toplantı Salonu’nda düzenlenirken, ilk günkü programda Kalkınma Kurulu başkanlık seçimleri sonucunda OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca yeniden Başkanlığa getirildi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü ve DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Orhan Büyükalaca başkanlığında, kâtip üyeler Murat Özkardeş ve Sait Çenet’ten oluşan Divan Heyeti  eşliğinde başladı.

DOĞAKA Yönetim Kurulu adına Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Hikmet Çinçin ve Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke’de toplantıya katıldı.

Kurul Başkanı OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca tarafından yapılan yoklamada yeterli çoğunluğun sağlandığı tespitinin ardından, 02 Nisan 2015 tarihinde Osmaniye ilinde gerçekleştirilen 10.Kalkınma Kurulu’nda alınan kararlarının DOĞAKA Genel Sekreteri  Onur Yıldız tarafından okunmasının ardından, 2015 yılında yapılan çalışmaların değerlendirilmesi de yine Yıldız tarafından yapıldı.

Gündem öncesi yapılan açılış konuşmalarında DOĞAKA Genel Sekreteri  Onur Yıldız 2010 yılından başlayarak bugüne kadar ajansın Mali Destek Programları, Doğrudan Faaliyet Desteği, Teknik Destek Programları, SODES Programı kapsamında hayata geçirilmiş olan projeler ve bölgeye aktarılan kaynak hakkında genel bilgiler verdi.

Projesi başlamış olan ve hazırlık çalışmaları devam eden Güdümlü Proje Destekleri hakkında bilgi veren Yıldız, ayrıca Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanarak yürürlüğe giren TR63 Bölge Planı 2014-2023 kapsamında yer alan stratejileri hayata geçirmeye yönelik çalışmaların başlamış olduğunu belirtti.

Yıldız konuşmasına, ajans tarafından katılım sağlanan yurtiçi ve yurtdışı fuarlar, ajans tarafından gerçekleştirilen çalıştay, konferans, kongre, seminer vb. organizasyonlar, ajans tarafından hazırlanan analiz çalışmaları, araştırma raporları, bölge tanıtım rehberleri ve faaliyetleri anlatan yayınlar hakkında bilgi vererek devam etti.

Ayrıca 2015 yılı içerisinde, devam eden projelere yönelik izleme ve değerlendirme çalışmaları ile 2016 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan diğer eğitim, bilgilendirme, kongre, konferans ve fuar organizasyonları, araştırma ve analiz çalışmaları ile yatırım destek faaliyetlerine yönelik hazırlık çalışmalarına devam edildiğini dile getirdi.

Daha sonra söz alan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü ve Kalkınma Kurulu Başkanı   Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Kalkınma Kurulu toplantılarında, kamu ve özel sektör temsilcilerinin bir araya getirilmesi ile TR63 Bölgesinde geleceğe yönelik olarak yapılabilecek yatırımlar için bir yol haritasının çizilmesinin sağlandığını belirtti.

Kalkınma Kurulu Başkanın görev süresinin 2 yıl olduğunu ve Yeni Kalkınma Kurulu Başkan seçiminin gerçekleştirileceğini belirtti.

Bölge illerinin öne çıkarılması için DOĞAKA ile birlikte Kalkınma Kurulu üyelerine de önemli görevler düştüğünü ve Kalkınma Kurulu toplantılarında alınan kararlar doğrultusunda oluşan sonuç bildirgesi ile bu görevlerin netleştiğini dile getirdi.

Açılış konuşmaları kapsamında, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Hikmet Çinçin konuşmasında, sözlerine TR63 Bölgesi aşağı yukarı aynı coğrafi şartları paylaşan, aynı ekonomik sorunlarla baş etmeye çalışan 3 ilini kapsamaktadır diyerek başlamış ve gerek Suriye olayları gerek ülkemizde ve yurtdışında gerçekleşen terör olaylarından sözetti.

Yeni kurulacak olan hükümet ile birlikte asgari ücretin 1.300TL’ye çıkarılmasının hedeflendiğini ve bunun iş adamları üzerinde ciddi bir yük oluşturduğunun farkında olduklarını dile getirdi. Ayrıca bu kapsamında hükümet tarafından bir teşvik paketi beklediklerini iletti. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası olarak AB projelerine önem verdiklerini ve AB projeleri kapsamında 12 Milyon Euro aldıklarını dile getirmiş ve bu projeler arasından en büyük projenin ANMOGEP projesi olduğunu ve proje bütçesinin 7,2 Milyon TL olduğunu ifade etmiştir. Projenin 18 ay içerisinde hizmete gireceğini belirtti.

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı   Murat Teke, illerimizi geliştirmek için kamu ve özel sektör işbirliğinin sağlanması gerekliliğinden sözetti. Bölgesel kalkınmada iş birliği ve güç birliği yapmamız gerektiğini dile getiren   Teke, 7 ilin Ticaret ve Sanayi Odası başkanlıklarının bu kapsamda çalışmalar yürüttüğünü iletti.

Toplantının ana gündem maddesi olan DOĞAKA Kalkınma Kurulu Yeni Başkanı ve Kâtip Üyelerinin belirleme işlemine geçildiğinde; oylama usullerinin anlatılmasının ardından, söz konusu oylamanın açık oylama usulü ile yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

Oylama neticesinde; DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkanı olarak Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Orhan Büyükalaca oy çoğunluğu esasına dayanarak yeni dönemde görevi yürütmeye devam etmesi kararlaştırıldı

DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkan Vekili olarak, Osmaniye İŞKUR İl Müdürü  Abdulkadir Şahin seçilirken, Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü   İbrahim Sağlam, Gün-Tır Uluslararası Taşımacılık İnşaat Turizm ve Tic. AŞ. Mali Müşaviri  Mehmet Yüce, TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurul Üyesi  Yeşim Ügütmen, Antakya Gönülleri 2006 Derneği Başkanı  Mustafa Özal yeni dönem kâtip üyeleri olarak oy çoğunluğu esasına dayanarak seçildiler.

Kalkınma Kurulu Başkanı, Kalkınma Kurulu Başkan Vekili ve Katip üyelerin seçiminin tamamlanmasının ardından, Ajansın Sektörel Destekler ve Programlama Birim Başkanı Serdar Çınar tarafından “2015 yılı DOĞAKA Ara Faaliyet Raporu”, “DOĞAKA 2016 yılı Çalışma Programı” ve “TR63 Bölge Planı 2014-2023”sunumları gerçekleştirilirken, Program Yönetimi Birim Başkanı Oğuz Alibekiroğlu tarafından, “DOĞAKA Güdümlü Proje Desteği” sunumu yapılarak güdümlü proje desteği kapsamında Ajans bünyesinde uygulanmakta olan ve planlanan projeler hakkında bir bilgilendirme yapıldı.

Toplantı süresince, sunumların yapılmasının ardından Kurul üyelerinden söz almak isteyenler ile soru cevap bölümü gerçekleştirildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar