26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5453
EURO34.985
ALTIN2438.4

Oku(mu) yor (mu) sun!?.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Oku(mu) yor (mu) sun!?.
Abone ol
Okumak denildiğinde; gazete, kitap ve dergilen öncelikli olarak akla gelir.
Okumak denildiğinde; gazete, kitap ve dergilen öncelikli olarak akla gelir. İzlemek denildiğinde; televizyon, tiyatro ve konserlerin akla geldiği gibi. Dinleme eyleminin de radyo ve diğer ses aygıtlarından yansıyan sesler olduğu gerçeğinden yola çıkarak sizlerle okuma eylemi ile ilgisizlikleri ya da ilgileri paylaşmak istedim.

Bir insanın kafasını kuma gömüp, boynundan kıçına kadar dışarıda kaldığını akıl edemeden kendisinin görmediğini, başkalarının da kendisini görmeyeceğini sanarak hareket etmesi kadar ‘akılsız’ bir düşünce olabilir mi?

Gazetemizde sık sık gündeme getirdiğim ‘okuma’ eylemlerinin ne yazık ki, günümüzde okumaktan yoksun kalmış insanların çoğunlukta olmaya doğru gittiği bir süreçten geçtiğimizi gözlemlemeye başladım.

Günü kurtarabilme adına mı yapılıyor, yoksa bir dilim ekmek bulabilme adına mı gözlere bant çekilircesine, yaşanan olaylara seyirci kalınırcasına duyarsız yaşamak tercih edilir gibi oluyor bunu da anlamaya çalışıyorum.

Okumak sizi yoruyorsa, okumak için günlük bir gazete bile almaya para verecek gücünüz yoksa sizlere bizim gazetede derlediğim son üç günlük önemli haberlerden satırları paylaşmış olsam, bunu okuma duyarlılığı gösterebilir misiniz?

Eğer sizin için zahmet olmazsa, yaşadığınız çevreden ve ülkemizde yaşanan olaylardan haberdar olmanız açısından lütfen paylaştığım haber özetlerini okuyarak olayları belleğinizde yorumlama zahmetinde bulunarak, ülkemizdeki toplumsal ve sosyal yaşamın nereye doğru gittiğini algılamaya çalışın…

Günlük olarak yayınlanan yaygın basından birinin Pazartesi, Salı ve Çarşamba günlerdeki sütunlarında yer alan haberleri haftanın ilk gününden itibaren özetler halinde sizlerle paylaşmak istedim.

İşte önemli haberler: “Gaziantep’te uyuşturucu bağımlısı  Cengiz P., Suriyeli  12 yaşındaki Fahri A.’yı çalıştığı  işyerinden aldığı 50  lira haftalığını vermediği için boğazını kesip öldürdü.”

“Antalya’nın kepez ilçesinde, evinde kaldığı  arkadaşının komşusu 46 yaşındaki  A.Y.’ye  tecavüze kalkıştığı  suçlaması ile  tutuklu yargılanan  39 yaşındaki  Yusuf K.  11 yıl hapse mahküm edildi.”

“Ekmek bıçağı ile yeğenini öldürdü.( Kocaeli)”

“Tartıştığı arkadaşını bıçaklayarak katletti. (Kayseri)”

Bir sonraki günkü haberleri inceliyoruz. İstanbul- Kartal’da yaşanan 10 yaşındaki Beratcan’ın öldürülmesi olayını nasıl okuyabildiğinizi merek ediyorum.

“Beratcan’ı öldüren servis şoförü Ersin K. Çocuğun elleri ve ayakları bağladığını, ağzını koli bantı ile bağladığını, aracın arkasında koltuğun arkasına gizlediğini, müzik sesini de açmak suretiyle servis yaptığını, yolcuları bıraktıktan sonra da Tuzla’da ıssız bir yere giderek çocuğun ölmesi için suya başını sokarak 15 dakika kadar uğraş vererek boğduğunu ifade ediyor.

Erzurum’dan bir habere bakıyoruz. 2 aydır ayrı yaşadığı eşi 31 yaşındaki Neslihan K.’yı konuşmak için  oturdukları apartmanın önüne çağıran  43 yaşındaki  İbrahim K., tartıştığı eşini bıçaklayarak  öldürdü, aynı bıçakla da boğazını kesti.

-İzmir’in  Karşıyaka ilçesinde polis memuru 51 yaşındaki E.B., bilinmeyen bir nedenle  evinde başına  ateş ederek yaşamına son vermek istedi.

-KKTC’de  vatani görevini yapmakta olan Piyade Astegmen Musa G. Yaşamına son verdi.

Haberleri özetlerken sizlerin de iyi okumanızı önererek devam ediyoruz.

-İstanbul-Kartal’da 10 yaşındaki Beratcan’ın öldürülmesi olayı ile ilgili gece saatlerinde  evin önüne gelen bir grup, taşlı ve sopalı saldırıda bulunarak, evin camlarını kırdı.

-Manisa’da 3 çocuk babası 50 yaşındaki F.Ş., şakalaştığı sırada ruhsatlı av tüfeği ile 45 yaşındaki eşi Ayşegül’ün ölümüne neden oldu.

-Antalya’da  3 yıl önce ayrıldığı eski eşi 44 yaşındaki Melek P. İle tartışarak bir el ateş ederek olay yerinden kaçan, 39 yaşındaki Durmuş K.  Tek kurşunla başına sıkarak canına kıydı.

-Zonguldak’ta  iddiaya göre, evlilik dışı  hamile kalan  32 yaşındaki Z.A.’nın  doğum sonrasındaki kız bebeğini  3 bin lira karşılığında sattığı …

-Elazığ’da  emekli öğretmen  73 yaşındaki Afet Çağlayan’ın bıçaklanarak öldürülerek, evdeki altınlarının çalınması ile ilgili polisin inceleme yaptığı öğrenildi.

-Balıkesir’deki bir barda çıkan silahlı kavgada, Avukat ve müvekkili öldürüldü.

-İstanbul-Beyoğlu’da yüzleri maskeli ve silahlı 4 kişi  postanedeki gişe görevlilerine silah çekerek kasadaki paraları alarak kaçtı.

Bugünkü haberlerimi ülkemizde yaşanmayan bir olayla sonlandırmak istiyorum.

-Koca bulamadığı çini canına kıyan  31 yaşındaki bir kadının haberi bu.  Peş peşe evlenen arkadaşlarının  düğünlerinde nedimelik yapan, ancak kendisi  aşkı yakalamayan  31 yaşındaki  İngiliz Danille Saul, bunalıma girerek, “Ben niye koca bulamıyorum!” diye dert yandıktan sonra kendini asarak intihar etti.

Bugünlük bu kadar… “Allah’ın ilk EMRİ’ni”  anımsatma adına, Saygılarımla….


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar