27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

Öğrenciler, "Lider Çocuk Tarım Kampına" katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrenciler, "Lider Çocuk Tarım Kampına" katıldı
Abone ol
Osmaniye Merkez Salih Bahçeli İlkokulun 4'üncü sınıfta okuyan öğrenci, 'Lider Çocuk Tarım Kampına' katıldı.
Osmaniye Merkez Salih Bahçeli İlkokulun 4'üncü sınıfta okuyan öğrenci, 'Lider Çocuk Tarım Kampına' katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen kaplardaki amacın, çocuklara doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek olduğu belirtildi.

Üç gün süren program kapsamında, merkez İlçe ve Toprakkale İlçesi sınırları içerisinde buğday hasadı, un-bulgur değirmeni, ekmek fabrikası, süs bitkisi ve çilek serası, domates serası, meyve fidanı satış yeri, yerfıstığı tarlası, yerfıstığı fabrikası, zeytinyağı ve salamura fabrikası, tarım alet makine satış yeri ve bir çiftlikte gezi düzenlenerek öğrencilere bilgilendirildi.

"Emeksiz Ekmek Olmaz" bölümünde buğdayın biçerdöverle hasadından başlayarak değirmende una dönüşmesi ve fırında pişirilmesi yerinde incelenmiş olup ekmek israfını önleme projemiz hakkında bilgi aktarılırken, "Topraktan Sofraya" bölümünde bir meyve fidanı satış işletmesinde meyve fidanlarının tanıtımı yapılarak bir meyve fidanı dikimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Burada ayrıca çeşitli süs bitkilerinin üretimi ve tanıtımı anlatıldı. "En Güzel Tatlar Bakliyatlarda Var" bölümünde Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Çukurova Toplantı Salonunda yemeklik tane baklagillerin tanıtımı, beslenmedeki yeri, 2016 yılının bakliyat yılı olması konularında görsel destekli sunum yapılarak iklim değişikliğinin tarıma ve gıda üretimine etkisi konulu video gösterisi yapıldı.

"Osmaniye'nin Tadı: Yerfıstığı" bölümünde ilin simgesi yerfıstığı bitkisi Osmaniye Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü deneme arazisinde incelenerek burada yerfıstığının il için önemi, besin değeri ve kullanım alanları anlatıldı. Ayrıca çeşitli yerfıstığı tohumları tanıtılarak arazide inceleme yapıldı. Daha sonra bir yerfıstığı fabrikasında yerfıstığının kabuklu ve kabuksuz işlenmesi ve numaralandırılarak satışa hazırlanması incelendi.

Gezi programı bitiminde yemekli eğlence düzenlenerek öğrencilerin kamp boyunca yaşadıklarını aktaracakları etkinlik gerçekleştirildi. Öğrenciler bu etkinlikte ayrıca "Tarımda ve Beslenmemizde Baklagillerin Önemi" konulu kompozisyonlarını tamamlamış oldular.

İl Müdürü İbrahim Sağlam, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hayri Uyduran ve kampta görevli personeller tarafından öğretmen ve öğrencilere katılım belgeleri verildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar