26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5397
EURO34.9535
ALTIN2454.6

Müftü Çortul: Kılınan cenaze namazı hususunda hiç bir endişemiz yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Müftü Çortul: Kılınan cenaze namazı hususunda hiç bir endişemiz yok
Abone ol
Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul, önceki gün Şehit Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze namazını kıldırmadığı yönündeki eleştiriler konusunda açıklama yaptı.
Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul, önceki gün  Şehit Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze namazını kıldırmadığı yönündeki eleştiriler konusunda açıklama yaptı.

Müftü Çortul, "Bizim kılınan cenaze namazı hususunda hiç bir endişemiz yok. Üzerimize düşen son görevimizi hakkıyla yaptığımıza inanıyorum, öyle oldu öyle ifade ediyorum." dedi.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde cuma gecesi Ayvalık Jandarma Karakolu'na roketatar ve otomatik silahlarla saldıran PKK'lı teröristlerle kahramanca çatışıp şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan, memleketi Osmaniye'de 15 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlanmıştı.

Şehit Yüzbaşı için Envar'ul Hamit Camiinde düzenlenen törende, bazı vatandaşlar tarafından Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul tarafından cenaze namazının kılınmadığı yönünde tepki gösterilmişti.

'Cenaze namazı kılınmadı' yönünde basına da çıkan haberler üzerine İl Müftüsü Ramazan Çortul açıklama yaptı.

"HER TÜRLÜ SİYASİ VESAYETİN VE DÜŞÜNCENİN ÜSTÜNDE HAREKET EDERİZ"
Ramazan Çortul, "Bu son şehidimiz olsun duasını bir kere daha tekrarlıyorum inşallah. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bizim uyguladığımız cenaze formatı var. Bu cenaze formatına göre biz namazdan önce Yasin'i şerif okuduk ve arkasından ben yarım saate yakın bir sohbet yaptım. Birliğimizi beraberliğimizi, kardeşliğimizi devam ettirme ve acılarımızı paylaşma hususunda cemaatimizin duyarlı olmasını birbirlerine sahip çıkmasını, kucaklamasını hedefleyen bu manada bir sohbetimiz oldu. Bu konuşmalardan sonra öğle namazı sonrası bütün cemaatin çıkmasını bekledik. Bu arada cenaze namazını ben tarif ettim. Yapmış olduğum tarifte bütün kayıtlarda görülmekte ve daha sonra kendimde bu kayıtları inceledim. Bizler bu hizmetleri yürütürken şunun altını kesinlikle çizelim her türlü siyasi vesayetin ve siyasi düşüncenin üstünde hareket ederiz. Dolayısıyla bağımsız hareket ederiz. Dini kurallar, kitap ve sünnetin kuralları neyse biz ona göre
hareket ederiz." dedi.

"GÖREVİMİZİ HAKKIYLA YAPTIĞIMIZA İNANIYORUM"
Cenaze namazını tarif ettiğini ve tekbirleri de tam olarak verip okuduğunu söyleyen Çortul, "Tarif ettiğim gibi okunması gereken duaları da okudum. ama belki bir gurup insanların çıkartmış oldukları gürültü tartışmadan dolayı duyamayanlar olmuş olabilir. Ses cihazlarını da Cemırlar ve cep telefonları da ses frekanslarını da düşürmüş olabilir ama en arkada ki arkadaşlarımız almış olduğumuz tekbirleri duymuş olduklarını ifade ettiler. Bizim kılınan cenaze namazı hususunda hiç bir endişemiz yok. Üzerimize düşen son görevimizi hakkıyla yaptığımıza inanıyorum, öyle oldu öyle ifade ediyorum. Şehidimizi tekrar rahmet diliyorum. Cenaze namazında bazı insanlar gürültüden patırtıdan bunun farkına varmamış olabilirler o da kendi takdirleridir. " diye konuşuldu.

ŞEHİT EVİNDE BAYRAM KÖMBESİ DAĞITILDI
MHP Osmaniye İl Kadın Kolları üyeleri de, babası Hasan Alkan'dan şehidin son isteği olan ve daha eline ulaşmadan şehit düşen Ali Alkan'ın yiyemediği Bayram Kömbesini (yöresel kurabiye) dün akşam taziye evine gelenlere dağıttı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar