26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4584
EURO34.7352
ALTIN2441.3

MHP’li Ersoy: Türkiye Savaşmıyor; Terörle Mücadele Ediyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
MHP MYK Üyesi ve Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, TBMM genel kurulunda 676 sayılı KHK üzerine MHP grubu adına konuştu.

MHP MYK Üyesi ve Osmaniye MilletvekiliDoç. Dr. Ruhi Ersoy, TBMMgenel kurulunda 676 sayılı KHK üzerine MHP grubu adına konuştu.

MHP Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, TBMM MHP grubu adına yaptığı konuşmada Kanun Hükmünde Kararnameler ile gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Ersoy, Kanun Hükmünde Kararnamelerin tarihsel arka planı hakkında bilgi vererek başladığı konuşmasında, Olağanüstü Hal konusuna da değindi.

Ersoy, ülkemizin içeride ve dışarıda terör örgütleri ile mücadelesinin devam ettiğini, bu nedenle OHAL uygulamasının şimdilik sürmesi gerektiğini söyledi.

OHAL’in devam ettiği süreçte elbette sürecin hızlanması adına Kanun Hükmünde Kararnamelerin çıkarılacağını, bunun olağan bir durum olduğunu dile getiren Ersoy, bazı KHK’larda yer alan düzenlemelerle ilgili olarak da eleştiri getirilebileceğini belirtti.

676 sayılı KHK’nın içerisinde, eğitim, yargı, savunma ve güvenlik alanları gibi bir dizi düzenlemenin olduğunu belirten Ersoy, yapılan düzenlemelerin kahir ekseriyetinin gerekli ve acil çözülmesi gereken düzenlemeler olduğunu belitti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişin tam olarak sağlandığında Cumhurbaşkanlığı kararnameleri karşımıza çıkacak, onlar da en geç üç ay içerisinde mecliste görüşülecek diyen Ersoy, bugün OHAL nedeni ile çıkartılan KHK’ların ve görüşmelerin bir anlamda yeni sisteme geçiş aşaması olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

Ersoy, Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemi ile Türk Milletinin gündeminin uyuşması gerektiğine dikkati çekerek sürdürdüğü konuşmasında, Türkiye normaldir diyemeyiz, Türkiye’nin normal olmadığını ülkemizdeki gelişmeleri ele alırsak daha net görebiliriz dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadele kapsamında sınır ötesi harekât başlattığı ve adına “Zeytin Dalı Operasyonu” verdiği mücadeleye de değinen Ersoy, Hatay, Kilis bölgesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiğini, olağanüstü halin ve mücadelenin bölgede daha net görüldüğünü dile getirdi.


Ersoy, bazı pozitif değerleri kullanarak devletin terörle mücadelesini sekteye uğratmaya çalışanların olduğunu belirterek Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin harekât ve operasyonunun bir “savaş” olmadığını, “terörle mücadele” olduğunu söyledi.

Sınır ötesi operasyonlara “savaş” denilerek ülkeler arası mücadele varmış havası yaratmaya çalışanların Türkiye’nin sınırlarında oluşan terör yuvalarını, oluşturulmak istenen terör kantonlarını görmezden geldiğini söyleyen Ersoy, Türkiye, kendisini tehdit eden ve masum sivil insanlara zulm eden yapılara karşı operasyon başlatmıştır dedi.

Türkiye, tarihsel ve kültürel sorumluluğu gereği, güvenliği ve insani yardım gereği “Zeytin Dalı” ile Afrin’den girer “Harmandalı” ile Kandil’den çıkar diyen Ersoy, Afrin’in PYD’nin kurulduğu yer olduğunu, muhakkak temizlenmesi gerektiğini söyledi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar