26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.577
EURO34.9719
ALTIN2445.8

Liseli öğrenciler Bayır Bucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Osmaniye'de bir gurup lise öğrencisi, açtıkları stantta Bayır Bucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattı.
Osmaniye'de bir gurup lise öğrencisi, açtıkları stantta Bayır Bucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattı.

Merkez Anadolu Lisesi öğrencileri, okul idaresinin de onayını aldıktan sonra Türk Kızılayı Osmaniye Şubesi ile işbirliği yaparak Suriye sınırlarında bulunan ve saldırılarla karşı karşıya olan Bayır-Bucak Türkmenleri için yardım seferberliği başlattılar.



"Garip kalmasın Türkmen eli, haydi elini uzat lisesi" sloganıyla başlatılan ve bir hafta boyunca açık kalacak olan stanttaki Türk Kızılay'ından alınan kumbaralara, çok sayıda öğrenci ailelerinden aldıkları harçlıkları atarak yardım kampanyasına destek oldular.

Yardım kampanyasını arkadaş ortamında konuşurken fikir olarak ortaya koyduklarını belirten 11'ncı sınıf öğrencisi Hilal Asena Karakuş, "Daha sonra biz bu düşüncemizi okul geneline yaymaya karar verdik. Bunun için müdür yardımcılarımızla ve okul müdürümüzle görüşüp gerekli prosedürleri yerine getirdikten sonra yardım kampanyasının yürütülebileceğini ve bununla ilgili hiç bir sorun çıkmayacağını ve müdür bey bize her zaman destek vereceğini söyledi.



Bu şekilde yardım kampanyasını okulumuz genelinde yaydık.  Öncelikle sınıflardan paralar toplandı, bu paralar hiç bir şekilde bizlerin eline değmeden direk kumbaralara atıldı ve Kızılay'a teslim edildi. Bu kampanyanın bir okulda kalması yerine kampus içerisindeki 5 okul geneline yayılmasını düşündük. Bu yardım kampanyası için de Kızılay ile işbirliği yaptık." dedi.

Amaçlaırnın Türkmen Dağında savaşta olan Bayır Bucak Türkmenlerine yardım etmek olduğunu söyleyen Karakuş, "Soydaşlarımız ve dindaşlarımız orada savaş halindedirler ve bizlerde ahde vefa görevini yerine getirmekle yükümlüyüz. Görevimizi sorumluluğumuzu yerine getirebildiysek ne mutlu bize" dedi.



Aynı sınıfta okuyan Ayşenur Saçıkara ise "Garip kalmasın Türkmen eli, haydi elini uzat lisesi" sloganı ile başlatılan kampanyaya her kesimden destek beklediklerini sözlerine ekledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar