26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5549
EURO34.9659
ALTIN2437.2

Kesinti Yaşamı Felç Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kesinti Yaşamı Felç Etti
Abone ol
Dün Türkiye'de bir çok ilde elektrik sistemi çöktü. Kesinti yaklaşık 2 saat hayatı durma noktasına getirdi. Metro çalışmadı, hastanelerde ameliyatlar yapılamadı, sanayi durdu, trafikte kargaşa yaşandı.
Türkiye'de bir çok ilde elektrik sistemi çöktü.

Kesinti yaklaşık 2 saat hayatı durma noktasına getirdi. Metro çalışmadı, hastanelerde ameliyatlar yapılamadı, sanayi durdu, trafikte kargaşa yaşandı.

Osmaniye’deki ilk kesintinin ardından üç kez daha kesinti yaşandı. Jenetörlerin bile yetersiz kaldığı, kurumların çalışamadığı, bankalarda işlemlerin yapılamadığı, cep telefonlarının bile zaman zaman sinyal vermediği görüldü.

Osmaniye’de ilk kesinti saat: 10.30’da yaşanırken, saat: 12.30’da kente elektrik verildi.

Saat: 12.45 sıralarında yeniden yaşanan ikinci kesintinin ardından saat: 16.15’te yeniden elektrik verildi.

Saat: 16.30’da yeniden elektrikler kesilirken, saat: 17.00’da yeniden elektrik verildiği görüldü.

Türkiye genelinde dün iletim sistemindeki arıza nedeniyle Van dışında tüm illerde  saat 10:36'da aynı anda elektrikler kesildi, hayat alt üst oldu.

Kent içi ulaşımda metro, tramvay ve tren seferleri yapılamadı, fabrikalarda çarklar durdu, hastanelerde sağlık hizmeti, okullarda eğitim aksadı. Yaklaşık 1.5 saat sonra, arızanın giderildiği yerlere elektrik verilmeye başlandı. İstanbul ve Ankara'da bazı yerlere elektrik verildi.

ELEKTRİĞİN KESİLMEDİĞİ TEK İL
Türkiye genelinde saat 10:36'dan itibaren elektrik kesilirken, Van şehir merkezinde kesinti yaşanmadı.

Yetkililer bunun nedenini, Van'ı besleyen enerjinin İran'dan alınıyor olmasından kaynaklandığını söyledi.

Yetkililer, "İran'la yapılan enerji anlaşmasına göre İran'dan gelen enerji iletim hattı Van merkezdeki merkezi trafoya giriş yapıyor. Bu enerji de sadece şehir merkezlerinin belil bir kısmına yeterli oluyor. Bu enerji miktarı da yaklaşık 300 megavat civarındadır" dedi.

SİBER SALDIRI MI?
Kesintiye sisteme yönelik 'siber saldırının' neden olduğu söylentileri ortaya atılırken, Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bütün ihtimaller araştırılıyor. Enerji ve 
Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda kriz masası oluşturuldu" dedi.

Elektrik kesintisine yönelik açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Operasyonel hata mı yoksa siber saldırı mı araştırılıyor" dedi.

HASTANELERDE AMELİYATLAR DURDU
Elektrik kesintisinin en çok etkili olduğu birimlerden birisi de hastaneler oldu. Kent genelindeki hemen tüm hastanelerde, ortalama birkaç dakika süren enerji sıkıntısının yaşandığı bunun sonrasında ise, jeneratörlerin devreye girmesiyle, hastanelere elektrik verildiği öğrenildi. Ancak jeneratörlerin arıza yapma ihtimaline karşı, hastanelerdeki ameliyatlar ertelendi, laboratuardaki tetkikler de yine yapılamadı. hastanelere de acil hastalar dışında hasta kabul edilmemeye başlandı.

TTB Merkez Konseyi Üyesi Fatih Sürenkök, "Elektrik kesintisinin olduğu dakikada fazla uzun olmadı ama karanlıkta kaldık. Bizler de ameliyattaydık o sırada. Ancak elektrik geldikten sonra ameliyatı tamamladık. Tabi başka ameliyatlara giremedik. Çünkü her an o enerjinin de kesilmesi söz konusu olabilirdi" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar