27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

Kerem Al, seralarda incelemelerde bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kerem Al, seralarda incelemelerde bulundu
Abone ol
Vali Kerem Al, Osmaniye Merkez ilçedeki FSM Osmaniye Seracılık ve Yeniköy’deki Karahanlılar Tarım’a ait gül Serasında incelemelerde bulundu.
Vali Kerem Al, Osmaniye Merkez ilçedeki FSM Osmaniye Seracılık ve Yeniköy’deki Karahanlılar Tarım’a ait gül Serasında incelemelerde bulundu.

Vali Al’ın ziyaretlerinde Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, DOĞAKA Osmaniye Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Erdinç Kadıoğlu da bulundu.
 
İlk olarak FSM Osmaniye Seracılık’ı ziyaret eden Vali Al, Sera sahibi Fatih Kuş’tan bilgi aldı.

Vali Al’a Sera’yı gezdiren Fatih Kuş, 6500 metrekare kapalı alanı bulunan Sera’da 4 yıldır domates ve salatalık yetiştirdikleri ifade etti.

Ürünleri doğal gübre kullanarak yetiştirdiklerini de belirten Fatih Kuş, Sera’da 195 Ton domates ürettiklerini kaydetti.

Üretim, çalışan sayısı, üretilen ürün miktarı ve pazarlama konusunda bilgi alan Vali Kerem Al ve beraberindekilere serada yetişen ürünlerden ikram edildi.

Vali Kerem Al daha sonra Yeniköy’de bulunan Karahanlılar Tarım’a ait gül Serasını ziyaret ederek yapılan üretim, çalışan sayısı, üretilen ürün miktarı ve pazarlama hakkında Sera sahibi Kürşat ve Ahmet Karahanlı kardeşlerden bilgi aldı.

Serada 6 dönümlük alanda gül yetiştirdiklerini ifade eden Ahmet Karahanlı, dört mevsim ürün alabildiklerini, 3 hasat yapıldığını ve her hasatta 150 Bin gül elde edildiğini ve ürünün ülkenin çeşitli illerine gönderildiğini kaydetti.

Sera’da 6 sigortalı işçi çalıştığını ve mevsimlik olarak da 7–10 arası işçi istihdam ettiklerini de ifade eden Karahanlı, Osmaniye’de kesme gül üreten tek sera olduklarını söyledi.

Ziyaretlerinin sonunda seracılığın Osmaniye’de gelişmesini arzu ettiklerini ifade eden Vali Al, bu konuda bir ilk adım olarak geçtiğimiz günlerde OKÜ’de Seracılık Paneli düzenlendiğini belirtti.

Vali Al, Seralarda üretim yapan üreticilere çalışmalarında başarılar dileyerek ziyaretlerine son verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar