26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5453
EURO34.985
ALTIN2438.4

Kayalı Köyünde Kutlu Doğum Etkinliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kayalı Köyünde Kutlu Doğum Etkinliği
Abone ol
Osmaniye Merkez Kayalı Köyü'nde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kutlu Doğum Programı yapıldı.
Osmaniye Merkez Kayalı Köyü'nde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kutlu Doğum Programı yapıldı.

Etkinliğe, İl Müftüsü Ramazan Çortul, Din Görevlileri, Kayalı Köyü ve civar köylerden yüzlerce vatandaşımız katıldı.

İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin söylediği ilahilerin ardından Sema gösterisi yapıldı. Şiir dinletisi ve gül takdiminin ardından konuşan İl Müftüsü Ramazan Çortul, "Yüce Peygamberimizin 1444. Doğum Yılı münasebetiyle alanı dolduran Allah ve Peygamber sevgisini gönüllerinde hisseden siz katılımcılardan Allah razı olsun" dedi.

Çortul, "Dünyanın sınır kavramını unuttuğu ve alabildiğince çalkalanıp alt üst olduğu günümüzde, farklı din, dil, ırk, renk, ülke, kültür, inanç, mezhep ve meşrebe sahip insanlar, tarihte hiç görülmemiş bir yoğunlukta bir arada yaşamaya başladı.

Küresel ölçekte bilimsel, teknolojik, ekonomik, siyasi, dinî ve kültürel etkileşimler yaşandı. Bu durum pek çok problemin yanında “öteki” problemini, yani ötekini tanıma, kabullenme ve onunla bir arada yaşama problemini beraberinde getirdi. Artık aynı toprağı, suyu, havayı paylaşan insanlar arasında saygıya dayalı sağlıklı bir iletişim örüntüsü kurmak; kendi yaşamı adına diğerinin yaşama hakkını elinden almayan, hukuka ve ahlaka riayet ederek birlikte yaşamayı başarabilen toplumlar inşa etmek gerekiyordu.

Her ne kadar insanlık birlikte yaşama konusunda ciddi bir birikime sahip olsa da, sürekli demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerinden, çoğulculuktan ve çok kültürlülükten söz edilse de, dünyamızda medeniyetler, dinler ve kültürler arasında çatışma senaryoları, yabancı düşmanlığı, ırkçılık, ayrımcılık, ötekileştirme, asimilasyon ve izolasyon politikaları bir türlü sona erdirilemedi. Savaşlar, işgaller, şiddet ve terör eylemleri, çatışmalar, istibdatlar, soykırımlar, sömürgecilik ve zulüm durmaksızın devam etti.

Dolayısıyla bugün birlikte yaşama konusunda genelde insanlığın özelde ise Müslüman toplumların karşılaştıkları sorunların çözümü için seferber olunmasına; dinlerin, özellikle de son hak din olan İslam’ın bakış açısının ortaya konmasına; tarih boyunca Müslümanların bu konuda geliştirdikleri hukukun bilinmesine; tarihî tecrübenin günümüze yansıtılmasına ve birlikte yaşama ahlakı konusunda bir bilinç oluşturulmasına ihtiyaç vardır" dedi.

İli Müftüsü Ramazan Çortul, konuşmasının ardından programa katılan çocuklara Kitap, kalem, balon ve çeşitli hediyeler verdi. Hatim duasının ardından yemek ikramı ile program sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar