26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4771
EURO34.7556
ALTIN2439.5

Karbonmonoksit zehirlenmesi toplantısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karbonmonoksit zehirlenmesi toplantısı
Abone ol
Osmaniye’de, Korbonmonoksit (co) zehirlenmesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Osmaniye’de, Korbonmonoksit (co) zehirlenmesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Türkiye Karbonmonoksit zehirlenmelerinin önlenmesi programı ve eylem planı kapsamında Çevre ve Çalışan Sağlığı Koordinasyonunda Osmaniye’de korbonmonoksit zehirlenmesi ile ilgili toplantı gerçekleştirildi.

Osmaniye Valiliği Ahmet Cevdet Paşa toplantı salonunda, il merkezindeki 21 nolu Aile Hekimliği Merkezinde görev yapan Dr. Seçil Cansu Ok ve Verem Savaş Dispanserinde görev yapan Dr. Murat Deniz tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantı İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hayri Sarı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Ülkü Dilek Kutluca, Çevre ve Çalışan Sağlığı Birim Sorumlusu Süleyman Doğan, Acil 112, Kamu ve Özel Hastanelerin Acil servisinde görev yapan Doktor, Paramedik, Acil Tıp Teknisyenleri, Müdürlüğü ve Merkez Toplum Sağlığı Merkezinde görev yapan Tüm personellerin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantı içeriğinde; Ülkemizde bilgisizlik, yanlış kullanım ve ihmal yüzünden soba, şofben, baca zehirlenmeleri hemen her yıl kış aylarında özellikle alçak basınçlı havalarda tehlikeli boyutlara ulaştığı, Güneybatıdan esen bir rüzgâr olan “lodos” nedeniyle her yıl onlarca kişi özellikle sobadan olmak üzere sızan karbon monoksit gazı ile zehirlendiği, Karbon monoksit renksiz, tatsız, kokusuz, yanıcı zehirli bir gaz olduğundan sinsi katil adını, Vücuda solunum yolu ile giren ve doğrudan kana geçerek oksijen alımını engelleyen zehirlenme ve ölüme neden olduğu, Karbon monoksit zehirlenmeleri sıklıkla; kapalı ortamlarda açık ocaklar, bacası çekmeyen soba, şofben, bacasız gaz sobalarında yakıtın iyi yanmaması nedeni ile meydana geldiği, Karbonmonoksitle meydana gelen zehirlenmelerde kısa süre içerisinde tıbbi müdahale yapılmazsa, zehirlenmeler ölümle sonuçlandığı, Karbonmonoksit zehirlenmesinin önemi, riskler, klinik, tanı, tedavi, tehlikeleri, zehirlenmelerde alınması gereken önlemler ve acil ilk yardım yöntemleri hakkında farkındalık oluşturulması ve bilgilendirmenin önemi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar