27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.9

Karaçay’ın İki Yakası Bir Araya Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karaçay’ın İki Yakası Bir Araya Geldi
Abone ol
Osmaniye Belediyesi tarafından Karaçay Deresi Rekreasyon Alanında yapımı tamamlanan asma köprü düzenlenen törenle açıldı.
Osmaniye Belediyesi tarafından Karaçay Deresi Rekreasyon Alanında yapımı tamamlanan asma köprü düzenlenen törenle açıldı.

Program Osmaniye Belediyesi Mehter Takımının verdiği konser ile başladı. Mehter Takımının icra ettiği Çanakkale Türküsü dinleyicilerden tam not aldı.
 
Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılında  şehit ve gazilerimiz rahmetle anarak: “ Hain emelleri olanlar bilsin ki , ülkemizdeki bin yıllık kardeşliği bozamayacaktır.Çanakkale destanı bu kardeşliğin en güzel örneğidir.Bugün , bu güzel proje ile bu birlik ve beraberlik ruhu sergilenmektedir” dedi.


 
Başkan Kara: “ Yüz bir yıl önce Türk’ün gücünü yedi düvele gösteren, Çanakkale’nin geçilmez olduğunu ispatlayan ve bu milletin çelik iradesini 101 yıl önce göstermiş olduğu kahramanlıkla bütün dünyaya ispat eden, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını,  bütün şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ayrıca,  birlik ve beraberliğimiz için, tek vatan, tek bayrak ve tek bir ideal uğruna mücadele eden silahlı kuvvetlerimizin, emniyet güçlerimizin değerli mensuplarını, ülkemizde  en çok şehit veren  il olan Osmaniye’nin Belediye Başkanı olarak yürekten selamlıyorum. Her daim onların yanında olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Bilinsin istiyorum ki, bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Gerekirse bin değil binlerce şehit verir ama bir tek çakıl taşını dahi hiç kimseye asla ve asla vermeyiz. Yeter ki milletimizin arasındaki birlik ve beraberlik ebed müddet yaşasın. İşte bugün bu beraberlik ruhunun tecellisi olarak bu projeleri gerçekleştiriyoruz.



Karaçay Rekreasyon alanı Osmaniye için bir efsaneydi, yıllar geçti bu efsane gerçeğe dönüştü. Gerçekleşmesini de özel bir teşekkürle ifade etmek istiyorum Osmaniye’deki şehir efsanesi Sayın Valimiz Kerem AL Beyefendi’nin takdirleri ile , teşebbüsleri ile ve bize vermiş olduğu güç ile hayat buldu.  Karaçay rekreasyon alanına bizim de Osmaniye Belediyesi olarak katkımız,  açılışını hep birlikte gerçekleştireceğimiz inşallah asma köprü sayesinde olacak. Bugün Karaçay’ın yakası üçüncü kez bir araya geliyor.

Tıpkı İstanbul Boğazının üçüncü kez bir araya geldiği gibi. Bu proje burada kalmayacak. İnşallah allah’ın izni ve inayeti ile devletimizin,  hükümetimizin saygıdeğer milletvekillerimizin destek ve katkıları ile birlikte Karaçay köprüsünün üniversite köprüsünün ilerisindeki bölümü Karaçay Vadisine kadar olan alanın tamamını biz rekreasyon alanı içerisinde bir bütün proje içerisinde düzenleyerek Osmaniye’ye kazandırmaya çalışacağız. Osmaniye’ye kim bir çivi çakarsa Allah ondan razı olsun. Hepinize saygılar sunuyorum. Hizmetin Osmaniyemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Allah razı olsun sağ olun. “şeklinde konuştu.



Programda bir konuşma yapan AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu “  Bugün Çanakkale zaferinin 101.yıldönümü münasebetiyle tarih yazdığımız , destan yazdığımız bu vatan için canlarını seve seve feda eden ecdadımızın,  o kahramanlarımızın ruhlarını inşallah bu vesileyle şad etmek istiyoruz. Onları rahmetle minnetle ve şükranla anıyorum. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın.   Ben huzurlarınızda böyle bir projeyi hayata geçirmek için çalıştığı için ve hayata geçirdiği için sayın valimize huzurlarınızda bir kere daha teşekkür ediyorum. Bu projeye sayın belediye başkanımız da katkı sağladı. Burada adeta İstanbul boğaz köprüsünü buraya getirmişçesine böyle bir köprüyü buraya kazandırdılar. Teşekkür ediyorum tebrik ediyorum.  “ ifadelerini kullandı.    

Osmaniye Valisi Kerem Al  ise konuşmasında“ Bugün güzel bir hizmet vesilesiyle bir aradayız. Üç bayramı bir arada kutluyoruz. Cuma bayramımızdır, 18 mart bayramımızdır ve bu hizmetin açılışını da bir bayram olarak görüyorum. Osmaniye’ye geldiğimde Karaçay hep negatif bir şekilde anıldı. Birtakım vesilelerle de gündeme geldi ancak çok şükür o negatif durum bugün başka bir tablo ile yer değiştirdi. Bize bu imkanı veren hükümetimize teşekkür ediyorum.  Tabi belediye başkanımıza bir görev düşüyordu, her vesile ile destek olmuştur bu projeye. Bu gerdanlığı takmak iki yakayı birleştirmek başkanımıza nasip oldu. Kendisini ve ekibini tebrik ediyorum.   “dedi.

Program konuşmaların ardından dualar eşliğinde gerçekleştirilen köprü açılışı ile son buldu.
 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar