08 Mayıs, 2024, Çarşamba
DOLAR32.2662
EURO34.7054
ALTIN2403.8

Karacalar Sulama Göleti, Piknik Alanının çehresini değiştirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karacalar Sulama Göleti, Piknik Alanının çehresini değiştirdi
Abone ol
Vali Kerem Al’ın Osmaniye’ye kazandırdığı hizmetlerden biri daha tamamlandı.
Vali Kerem Al’ın Osmaniye’ye kazandırdığı hizmetlerden biri daha tamamlandı.

İl Özel İdaresi tarafından yapılan Karacalar Sulama Göleti, tamamlanarak Karaçay Mesire Alanı’na yeni bir çehre kazandırmış oldu.

İlimiz merkez ilçesine bağlı Karacalar Köyündeki Karaçay Mesire Alanı yanında yapımı tamamlanan Sulama Göleti’nin yapımı 19 Temmuz 2016 tarihinde başladı.



Çalışmalara ilk olarak Karaçay dere yatağının düzenlenmesi ile başlanıldı.

Karaçay Rekreasyon Alanına alınan su ve Karacalar Köyü ile yakın mahallelerdeki sulama suyu ihtiyacı göz önüne alınarak 30 Bin metreküp sulama suyu depolama kapasitesine sahip göletin şevleri ise taş tahkimatlı oluşturuldu.

Gölet çalışmalarının çok hızlı bir biçimde ilerlediğini ve kısa sürede tamamlandığını belirten Vali Kerem Al, İl Özel İdaresi tarafından yapılan Göletin taş tahkimatında kullanılan taşların DSİ tarafından getirildiğini, Gölet alanındaki malzemelerin ise Osmaniye Belediyesi tarafından boşaltıldığını söyledi.



Karacalar Köyü ve civar mahallelerin sulama ihtiyacını da karşılayacak olan Göletten, aynı zamanda olası bir orman yangını durumunda da yangın söndürme helikopterlerinin su alabileceği de belirtildi.

Daha önce içerisi kum ve mil ile dolması nedeniyle bir neyi bataklık konumunda olan gölet, şimdi ise küçük bir göl halini aldı.

Göletin, belediyeye ait Karaçay Mesire alanının hemen yanında yer alması da piknik alanına ayrı bir görsellik kazandırdı.

Piknik yapmaya gelen vatandaşlar göl manzarası eşliğinde eğlenme fırsatı buluyorlar. Vatandaşlar Osmaniye’ye ve özellikle de piknik alanına böyle bir hizmeti kazandıran Vali Kerem Al’a teşekkür ettiler.

Bu arada göletin şelale kısmına yakın yerde yapımı devam eden kamelya ise gölete ayrı bir hava kazandırıyor.




  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar