27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

Kanser Çağrı Merkezi çalışmalara başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kanser Çağrı Merkezi çalışmalara başladı
Abone ol
Osmaniye ilinin “Pilot il” seçilmesinin ardından kanser çağrı merkezi çalışmalarına başladı.

Osmaniye ilinin “Pilot il” seçilmesinin ardından kanser çağrı merkezi çalışmalarına başladı.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından Toplum Tabanlı Kanser Taramalarında Pilot İl seçilen ilimizde çalışmalar başladı.

Konu ile ilgili bilgi veren Osmaniye Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Öznavruz; 
“Kanserle mücadelede en etkin yollardan birisi de toplum tabanlı kanser tarama programlarıdır.Tarama programı uygulanacak olan kanserlerde erken evrede tanı sağlanarak bu kanserlere bağlı morbidite ve mortalite oranları düşürülecek ve erken tanı tedavi sayesinde sağlık harcamaları azaltılacaktır.

Kanser tarama programlarındaki hedefimiz taranabilir her üç kanser türünde de (meme, serviks, kolorektal) Avrupa Birliği kalite Standartlarına uygun ve birinci basamak ta yürütülen tarama programının gerçekleştirilmesidir.
Kanser taramalarında tüm topluma ulaşmak en önemli kriterdir.

İlimizdeki hedef nüfusa ulaşmak üzere Pilot İl Uygulaması kapsamında Müdürlüğümüze bağlı KETEM, İlçe Sağlık Müdürlükleri ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde Kanser Tarama Çağrı Merkezi kurulmuştur.

Birimlerimiz KETEM, İlçe Sağlık Müdürlükleri ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde görevli Çağrı Merkezi sağlık çalışanları tarafından; vatandaşlarımız telefon ile aranacaktır. Yapılan bu aramada Vatandaşlarımıza Kanser hastalığı, kanser taramalarının ve erken teşhisin ne kadar önemli olduğuna değinilerek Sağlık Merkezlerine davet edilecektir. Sağlık Merkezlerimize gelen vatandaşların ücretsiz olarak taramadan geçmesi sağlanacaktır.”dedi.

Osmaniye’de Toplum Tabanlı Kanser Çağrı Merkezi çalışmaları ile ilgili İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz Başkanlığında, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hayri Sarı, İlçe Sağlık Müdürleri, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanları ve Çağrı Merkezlerinde çalışacak personelin katıldığı bir toplantı gerçekleşti.   Düzenlenen bu toplantıda Vatandaşlara sunulacak hizmetler kapsamında sahada yürütülmesi planlanan çalışmalar değerlendirildi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar