26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4855
EURO34.9228
ALTIN2449.9

Kamp öğrencileri Kent Müzesi'ni gezdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kamp öğrencileri Kent Müzesi'ni gezdi
Abone ol
Türkiye'nin değişik 11 ilinden gelen ve Aslantaş Gençlik Kampında konaklayan erkek öğrenciler, Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi'ni gezdi.
Türkiye'nin değişik 11 ilinden gelen ve Aslantaş Gençlik Kampında konaklayan erkek öğrenciler, Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi'ni gezdi.

Bölgenin değişik tarihi ve turistik yerlerine gezilerini sürdüren kamp öğrencileri, Kastabala Kalesi, Aslantaş Açık Hava Müzesi ve Karatepe Kilim Kooperatifini gezerek bilgi edindikten sonra 16-17 yaş gurubu 104 erkek öğrenci daha sonra Kent Müzesini gezerek görevlilerden bilgi edindiler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı görevlisi 20 lider ve 5 Diyanet görevlisi gözetiminde yapılan gezilerde, öğrencilere kentin kültürel, ekonomik, tarihi yapısı hakkında bilgiler aktarılıyor. Kent Müzesini gezen ve büyük hayranlık duyan öğrenciler, burada cep telefonlarıyla tarihi ve kültürel objeleri fotoğraflayarak ölümsüzleştirdiler.

Ramazan ayında olması nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen Ramazan Temalı kampa, Trabzon, Artvin, Rize, Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Batman, Sivas, Tokat, Çankırı ve Kırşehir'den olmak üzere toplam 208 öğrencinin katıldığını belirten Kamp Müdürü Mehmet İnce, "Öğrencilerimizi iki gurup halinde gezilere götürmekteyiz. "Gençlik Kampları; gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif  faaliyetlerle değerlendirmelerini, Ülkemizin değişik illerindeki gençlerimizin kaynaşmasını, sosyalleşmesini sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı Tarafından organize edilmektedir. Kamp müracaatları internet üzerinden katılımcılar tarafından, kamp katılım dağılımları gelir düzeyi, eğitim başarısı ve diğer özellikler doğrultusunda bakanlığımızca yapılmaktadır. 

İlimizde yer alan kampımız; Aslantaş Su Sporları Kamp Eğitim Merkezi olarak kurulan alanda  "Aslantaş Gençlik, İzcilik ve Doğa Kampı"na dönüştürülmüştür. Bir hafta boyunca Aslantaş Doğa Kampımızda konuk edeceğimiz kampçılarımız, paintball, okçuluk, mini golf, bisiklet, plaj voleybolu, basketbol, el sanatları, halk oyunları, tiyatro faaliyetleri, Osmaniye ve Gaziantep İl gezileri yanı sıra Kur’an-ı Kerim ve Dini İlimler eğitimi almakta, gece etkinliklerinde hazırladıkları programlar, sohbetlerle Ramazan Ayının manevi atmosferi içerisinde günlerini dolu dolu geçirmektedirler." dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar