26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5639
EURO34.9395
ALTIN2442.0

Kadir Kara: Osmaniye, Yatırımcı İçin Cazibe Merkezi Olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadir Kara: Osmaniye, Yatırımcı İçin Cazibe Merkezi Olacak
Abone ol
Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, kenti ulusal ve uluslararası ölçekte açmak istediklerini belirtti.
Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, kenti ulusal ve uluslararası ölçekte açmak istediklerini belirtti.

Başkan Kara, "Merkezi idarenin yapmış olduğu teşviklerin yassal boyutları kadar olmasa bile bizde kendi imkanlarımız ölçüsü içerisinde Osmaniye'nin yatırım yapılabilir bir il olabileceğini göstermek adına gerek ulusal gerekse uluslararası ölçekte çalışmalarımızı yürütüyoruz." dedi.

Gazetecileri girişte Başkan Yardımcıları ile birlikte karşılayan Kadir Kara, Yedi Belediye Hizmet Binasında, "Benim Şehrim Benim Geleceğim" sloganı ile hazırlanan Osmaniye Belediyesi’nin 2023 Osmaniye Vizyonu projelerini basın mensuplarına anlattı.

Yeni dönemde vizyonun ‘Benim Kentim Benim Geleceğim Osmaniye’  olarak belirlediklerini kaydeden Başkan Kara, "Bu sözle Osmaniye’nin, bu kentte yaşayanlara ait olduğunu ve kendi geleceklerini belirleme hak ve azmine sahip olduklarını aktarmak istedik. Bu amaçla,  profesyonel yardımlar alarak kısa, orta ve uzun vadeli planlar ortaya koyarak projeler oluşturduk. Başladığımız planlama çalışmalarını, bütünsel anlamda yerel kalkınma süreci üzerine oturttuk. Yerel kalkınmanın unsurlarını; sosyal kalkınma, kültürel kalkınma, fiziksel kalkınma ve ekonomik kalkınma olarak belirledik. Yine bu alt unsurları da ölçeklendirerek farklı başlıklar altında topladık." dedi.

TEŞVİK VE CAZİP İŞLER YAPILMALI
Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, "Biz birinci dönemde yapmamız gerek Osmaniye'nin temel sorunlarıyla ilgili bir takım tespitler yaptık ve kısmen de olsa hayata geçirmeye çalıştık. Ama ikinci dönemde çıtanın biraz daha yükseltilmesi gerektiğini düşünerek, Osmaniye'yi ülkeye hatta uluslararası ölçekte taşımak istiyoruz. Onun için de Osmaniye'de teşvik ve cazip işler yapılması gerekiyor. Eğer yatırımcıyı teşvik etmezseniz yatırımcı gelmez. Bugün Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde insanlar yatırım yapıyorlarsa  teşvik olduğu için yapıyorlar. Eğer bu teşvikler olmasa bu yatırımcılar galipte burada bu yatırımları yapmazlar. Dolayısıyla merkezi idarenin yapmış olduğu teşviklerin yassal boyutları kadar olmasa bile bizde kendi imkanlarımız ölçüsü içerisinde Osmaniye'nin yatırım yapılabilir bir il olabileceğini göstermek adına gerek ulusal gerekse uluslararası ölçekte çalışmalarımızı yürütüyoruz. Osmaniye'nin yatırım iklimi arttırmak, kentin değerlerini ulusal ve uluslararası ölçekte geliştirmek için mücadele ediyoruz" diye konuştu.

ŞEHRE DEĞER KAZANDIRACAK TESİSLERE DE YER VERİLMELİ
Kenti yöneten ve geleceğini planlayan kurumların sağlıklı ve sürdürülebilir üstyapı çalışmalarını da yönlendirmek durumunda olduklarını kaydeden Kara, "Bu anlamda hem bugün hizmete alınan Yeni Hizmet Binamız gibi kamu kurumları hem de özel sektöre ve vatandaşa ait yapıları kent estetiği ve değerlerine uygun yaşanabilir, konforlu ve sağlıklı yapılar olmalıdır. Aynı zamanda kentin ziyaretçi ve yatırımcı sayısını arttıracak kente yeni ekonomik kaynaklar yaratacak keyifli ve şehre değer kazandıracak tesislere de yer verilmelidir.  Bu amaçla önümüzdeki dönemde planladığımız üstyapı çalışmalarından da bahsetmek isterim; Osmaniye Masal Parkı, Osmaniye Masal Park Konutları ve Yaşam Merkezi, Düzenli Kentleşme Projesi 1. Etap, Şehr-ül Emin Selatin Camii, Osmaniye Park Otel, Analar Bacılar Sığınma Evi ve Kültür Parkı projelerimiz bulunmaktadır" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar