26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5829
EURO35.0167
ALTIN2461.1

İskender Türkmen, ölümünün onuncu yılında anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İskender Türkmen, ölümünün onuncu yılında anıldı
Abone ol
Osmaniye Belediyesi eski başkanlarından İskender Türkmen, ölümünün 10'uncu yılında mezarı başında anıldı.
Osmaniye Belediyesi eski başkanlarından İskender Türkmen, ölümünün 10'uncu yılında mezarı başında anıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Osmaniye İl Başkanlığı tarafından, merhum başkan İskender Türkmen'in Cevdetiye Beldesi'ndeki Asri mezarlıkta bulunan mezarı başında anma töreni düzenlendi. Kur'an-ı Kerim okunması ve duanın ardından katılımcılar İskender Türkmen'in mezarına su döktüler.

CHP Osmaniye il ve ilçe teşkilatları ile İskender Türkmen'in yakınlarının katıldığı anma töreninde bir konuşma yapan CHP Osmaniye İl Başkanı Nedim Ünlü, "Rahmet ve minnetle andığımız eski belediye başkanımız İskender Türkmen, yılmaz, yorulmaz ve ödünsüz Atatürkçü bir insandı.

İnandığı doğrulardan sapmadan yürüyen İskender Türkmen, ne yazık ki ona çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde, elem verici bir şekilde aramızdan ayrılmıştır.

Türkmen'in sunduğu çağdaş belediyecilik hizmetlerine, ne yazık ki onun ayrılışından sonra beklenen yenilikler eklenememiştir." dedi.

Başkan Ünlü, "Saygın ve simge belediye başkanımızı, onun önemli hizmetlerini yarınlara taşımak değişmez ve bozulmaz andımız olacaktır.

İskender Türkmen kişiliği, tutum ve davranışları ile yaşamı boyunca savunduğu çağdaş değerlerle örtüşen siyaset adamı ve belediyecilik hizmetlerinin hakkını veren bir kişiliğin en saygın örneğini oluşturmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle, İskender Türkmen'e bir kez daha Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm Cumhuriyet Halk Partililere başsağlığı diliyorum." diye konuştu.

1984 - 1989 yılları arasında, Osmaniye Belediye Başkanlığı yapan evli ve iki çocuk babası İskender Türkmen, 1980 darbesinden sonra 1984 yılında yapılan yerel seçimlerde, Sosyal Demokrasi Partisi'nden (SODEP) belediye başkanı seçilmiş, 20 Temmuz 2006'da yaşamını kaybetmişti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar