26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.463
EURO34.7591
ALTIN2436.3

İsdemir’de Yetkili Sendika; ÇELİK-İŞ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsdemir’de Yetkili Sendika; ÇELİK-İŞ
Abone ol
İskenderun Demir Çelik Fabrikalarında yetkili sendikanın Çelik-İş olduğu bildirildi.
İskenderun Demir Çelik Fabrikalarında yetkili sendikanın Çelik-İş olduğu bildirildi.


Çelik-İş Sendikası Osmaniye Bölge Temsilcisi Mehmet Gündüz yaptığı yazılı açıklamada;  “Sendikamız Çelik-İş, her zaman emeğin ve işçinin yanında, ilkeli ve etkili sendikacılık yapmaktadır. Sendikamız Çelik-İş’in her zaman tüm işçi kardeşlerimizin birliğini, beraberliğini,  işyerindeki huzurunu ve iş barışını korumak için büyük fedakârlıklar yaptığı ortadadır.


Sendika olarak, İsdemir’de de tüm çalışanlarımızın ekonomik, mali ve sosyal haklarının en iyi konuma getirilmesi için her zaman mücadele ettik, birlik ve beraberliği savunduk. Maalesef, sarı sendika ise ahlaki olmayan tekliflerle İsdemir’deki siz değerli çalışanlarımızın huzurunu bozmaya yönelik adımlar attı. Ancak İsdemir çalışanlarımız, her türlü kara propaganda ve iftiraya, ahlaki olmayan tekliflere kulak asmamış, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan sarı sendikaya taviz vermemiştir.”dedi.
 
İsdemir’de yetkinin alınması konusundaki sürece değinen Gündüz;
“Sendikamız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na 3 Eylül tarihi itibari ile yetki belgesi için müracaatta bulunmuş olup, Bakanlıkta çıkan üye sayımız, 2760 olarak tespit edilmiştir. Sendikamız Çelik-İş, buna göre % 52’ye ulaşan bir oranla yetkilidir. Ayrıca sendikamız, toplu sözleşmemizde olmayan bir unvanla alınan 330 elemanın çoğunluğu etkilemeye yönelik işverenlik tasarruf ve işlemlerinin tespiti için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan hukuki inceleme talep etmiştir.


Gerçekler ortadayken, yalancı ve iftiracı sarı sendika, sürekli olarak siz işçi kardeşlerimize yalan üye sayılarını verdiler. En son 1 Mayıs’ta 2193 üyelerinin olduklarını söylediler. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda sarı sendikanın 3 Eylül itibari ile üye sayıları 1590’dan 1 fazla olursa, Çelik-İş Sendikasının üye sayısı ise 2760’dan 1 eksik olursa, istifa etmeye hazır olduğumuzu söyledik, söylüyoruz.


Sarı sendika, yalanlarının ve iftiralarının ortaya çıkacağının korkusuyla, 3 Eylül’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na müracaat dahi edemedi.


Sendikamız Çelik-İş, Kardemir ve MMK Metalurji’de iş mahkemelerinde yetkiyi almıştır. Dayanışma içinde verdiğimiz mücadele neticesinde yaptığımız örnek Toplu İş Sözleşmesi, çalışanların memnuniyetini ve takdirini kazanmış olup, malum sendikanın o işyerlerinde bozduğu Birlik ve Beraberliği, İş Barışını ve huzurunu tekrar sağlamıştır.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın İsdemir’de tespit ettiği 2760 üye sayımız ile yetkili sendika Çelik-İş’tir.


Bizim kendimize güvenimiz tamdır. Sarı sendika ise, İsdemir çalışanlarımız arasında huzursuzluk, sıkıntı ve çatışma çıkartmakla kalacaktır.


Bu duygu ve düşüncelerle sürecin çalışanlar, sendikamız ve işyerimiz adına hayırlı olmasını, ayrıca önümüzdeki günlerde idrak edeceğimiz Mübarek Kurban Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlar, ailenizle beraber mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür geçirmenizi Yüce ALLAH’tan dileriz. Sevgi ve Saygılarımızla…”Dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar