27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.9

İl istihdam ve Mesleki eğitim kurulu toplandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İl istihdam ve Mesleki eğitim kurulu toplandı
Abone ol
Osmaniye’de 2018 yılı 1. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonunda yapıldı.

Osmaniye’de 2018 yılı 1. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim KuruluToplantısıOrganize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonunda yapıldı.
 
ValiÖmer Faruk Coşkun başkanlığında yapılan toplantıya Belediye BaşkanıKadir Kara, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Cafer Takırtaş, Ticaret İl Müdürü Maaşallah Emiroğlu, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi temsilcisi Doç. Dr. Fedai Çavuş, İşçi Konfederasyonu Temsilcisi Ömer Ulutaş, İşveren Konfederasyonu Temsilcisi Ali Kaynar, Sakatlar Konfederasyonu Temsilcisi Erdal Dertli, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke, DOĞAKA Osmaniye Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Erdinç Kadıoğlu, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şerif Tosyalı katıldı.

Toplantı başında konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, toplantıda alınacak olan kararların ilimiz için hayırlı olmasını temenni ederek, toplantıda istihdam ve mesleki eğitim ile ilgili konuların görüşüleceğini, atılması gereken adımlar ile ilgili kararlar alınacağını söyledi.

Toplantının devamında yapılan sunumda ilk olarak, bir önceki toplantıda alınan kararların gerçekleşme durumları ve ardından Osmaniye İşgücü Piyasası Araştırma Raporu hakkında bilgi verildi.

İşgücü piyasasının talep boyutunu analiz etmek gayesiyle hazırlanan raporda Osmaniye İli İşgücü Piyasası Araştırması sonuçlarına göre değerlendirildiği ifade edilerek şu bilgilere yer verildi, “Çalışma kapsamında 329 işyerinden veri derlenmiştir. Bu işyerleri 20 ve daha fazla çalışanı olan işyerleri olup il genelinde 17 sektörde tam sayım yapılmıştır.

Osmaniye ilinde 20+ istihdamlı işyerleri için toplam çalışan sayısı 19 Bin 466 olarak tespit edilmiştir. Cinsiyet bağlamında ele alındığında ise 15 Bin 944 çalışan erkeklerden, 3 Bin 521 çalışan ise kadınlardan oluşmaktadır. Erkeklerin yüzde 51,2’si, kadınların yüzde 25,9’u “imalat” sektöründe istihdam edilmektedir. İl geneline bakıldığında her işyerinde ortalama olarak 59 kişi istihdam edilmektedir. Ortalama çalışan sayısı en fazla 237 kişi ile “elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı” sektöründeki işyerlerindedir. Osmaniye ilinde en fazla çalışanı olan meslek grupları “sanatkârlar ve ilgili işlerde çalışanlar” ve “tesis ve makine operatörleri ve montajcılar”dır.

 Osmaniye ilinde açık iş oranı yüzde 1,7 olarak tespit edilmiştir. Türkiye genelinde de açık iş oranı yüzde 1,7 olup, Osmaniye ili açık iş oranı bakımından Türkiye ortalaması ile aynı orandadır. Açık iş oranının en yüksek olduğu sektör yüzde 8 ile “ulaştırma ve depolama” sektörüdür. Osmaniye ilinde açık işlerin meslek gruplarına göre dağılımı incelendiğinde; en fazla açık işin “tesis ve makine operatörleri ve montajcılar” meslek grubunda olduğu tespit edilmiş olup bu gruptaki açık iş sayısının toplam açık iş sayısı içindeki oranı yüzde 49,9’dur.

Ayrıca söz konusu meslek grubu yüzde 3,5 ile açık iş oranının en yüksek olduğu meslek grubudur. Osmaniye ilinde en fazla açık iş olan meslekler; tır-çekici şoförü, iplik eğirme operatörü (ring/vater/vargel) hadde işçisi, satış danışmanı, kalite kontrolörü-kumaş, pazarlamacı, temel metal şekillendirme elemanı, soğutucu ev aletleri ve klimalar bakım onarımcısı, kaldırma, taşıma raylı sistem tavan vinç operatörü, gaz altı kaynakçısıdır. İl genelinde açık işlerin yüzde 85,8’i lise ve altı eğitim düzeyi talep edilmektedir.”

Sunumun devamında 2017 yılının Ocak-Aralık aylarını kapsayan dönemde İŞKUR’a 17.196’sı erkek, 10.310’u kadın olmak üzere toplam 27.506 başvuru yapıldığı ve bu başvurulardan 3424’ü erkek, 1517’si kadın olmak üzere 4941 kişinin işe yerleştirildiği ifade edildi.  Sunumun devamında 2017 yılında açılan işgücü yetiştirme kursları hakkında da bilgi verilerek, açılan 984 kursta 3762 kadın 3095 erkek olmak üzere toplam 6857 kişinin eğitim gördüğü ve bunlardan 3095’inin mezun olduğu ifade edildi.

Toplantının devamında diğer gündem maddeleri görüşüldü.       
Toplantı sonunda konuşan Vali Coşkun, tüm katılımcılara teşekkür ederek, “Toplantımızın, ilimiz istihdamı açısından hayırlı olmasını diliyorum. Önümüzdeki süreçte istihdamı artıracak kararlar alıp uygulamaya geçirmeye hep birlikte gayret edeceğiz” dedi. Toplantı, Vali Coşkun’un konuşması ile son buldu. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar