26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5936
EURO35.0136
ALTIN2456.2

Güvenç Camii’de “Aile içi” eğitim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Güvenç Camii’de “Aile içi” eğitim
Abone ol
Osmaniye’de Güvenç Camii Kur’an kursunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından "Koruyucu Aile, Evlilik Öncesi Eğitim, Aile İçi İletişim, Teknoloji Bağımlılığı, Şiddet ve Türleri " konulu eğitim verildi.
Osmaniye’de Güvenç Camii Kur’an kursunda  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından "Koruyucu Aile, Evlilik Öncesi Eğitim, Aile İçi İletişim, Teknoloji Bağımlılığı, Şiddet ve Türleri " konulu eğitim verildi.

Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Eğitim Birimi Personellerince Aile Eğitim Programı (AEP) Kapsamında Güvenç Camii Kuran Kursunda “Koruyucu Aile, Evlilik Öncesi Eğitim, Aile İçi İletişim, Teknoloji Bağımlılığı, Şiddet ve Türleri” konulu eğitim programı düzenlendi.

Eğitim Birimi Personellerinden Sosyolog Kübra Akkaş, Koruyucu Aile hakkında eğitim vererek, Koruyucu aile tanıtım eğitimimiz dâhilinde; koruyucu ailelik nedir, kimler koruyucu aile olabilir, koruyucu aile olmanın öz ailesi tarafından sahiplenilmeyen çocuklar için ne kadar önemli olduğu konularında gerekli bilgilendirmeler yaptı.

Ayrıca Aile İçi İletişim hakkında,  Ailede huzur ve mutluluk içerisinde sağlam, güçlü, işlevsel, uyumlu bir birlikteliğinin sağlanabilmesi ve sorun çözmede bireylere farklı bakış açılarının kazandırılması ve bunların hayata geçirilmesi için aile bireyleriyle gerekli bilgi paylaşımı yapıldı.

Sosyolog Sultan Canöz ise, Evlilik Öncesi Eğitimde, “Evlilikte mutluluk şans değildir, her alanda olduğu gibi evlilikte de çaba mutluluğu getirir. Bireyler evlenmeden önce kendilerini tanımalıdır; Ben kimim? Zayıf ve güçlü taraflarım neler? Korkularım hayallerim var mı? Sorunlarını kendilerine sormalıdır. Daha sonra nasıl birini istediğini kendine sorup, adayın geçmişine, ailesi ve çevresiyle ilişkilerine bakarak dahası direk gözlemleyerek aklı ve mantığı ön plana alıp seçimlerini yapmalıdırlar.”dedi.

Şiddet ve Türleri hakkında da eğitim verilerek, “Şiddet dendiğinde, ilk akla gelen fiziksel şiddet olur. Oysa fiziksel olmayan şiddet biçimleri de son derece yaygındır ve kadın ve kızlara çok zararlı etkileri vardır; örneğin hakaret, aşağılama, küçümseme, eve kapama, zorla cinsel ilişki kurma, ölümle tehdit etme, gibi. Bunlar genelde ülkemizde şiddet yaşayan ve uygulayan pek çok kişi tarafından şiddet olarak tanımlanmaz ve daha az önemsenir.” İfadelerini kullandı.

Öğretmen Ayça Uçar Demir, Teknoloji Bağımlılığı hakkında, “Ailelere eğitim verilmesindeki temel amaç her türlü bağımlılıkla mücadelede ailenin önemine ve ailelerin nasıl bir rol üstlenmesi gerektiğine dikkat çekmektir. İçinde bulunduğumuz teknoloji çağı ve günlük yaşantımıza kaçınılmaz olarak nüfuz eden teknolojik ürünlerin hem insanlara sayısız faydaları var hem de yeni problemleri beraberinde getiriyor. Kişinin teknoloji kullanımı üzerinde kontrolünün kaybolması çok ciddi zararlara sebep olabilir. Ailede çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin uzun saatler meşgul olduğu cep telefonu, tablet, televizyon, elektronik oyunlar çağımızın kaçınılmaz zorunlulukları gibi gözükse de yarattığı bağımlılıkla birlikte birçok sorunu beraberinde getiriyor.” şeklinde açıklamada bulundular.

Eğitim programı, Eğitim Birimi Personelleri ile eğitime katılan mahalle sakinleri ile karşılıklı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar