26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5763
EURO34.9884
ALTIN2459.6

Genç Hafızlar Taçlandırıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç Hafızlar Taçlandırıldı
Abone ol
Osmaniye İl Müftülüğü tarafından açılan Kur'an Kurslarında hafızlık eğitimi alan 17'si bayan, 6'sı erkek 23 Hafız öğrenci için taç giyme merasimi düzenlendi.
Osmaniye İl Müftülüğü tarafından açılan Kur'an Kurslarında hafızlık eğitimi alan 17'si bayan, 6'sı erkek 23 Hafız öğrenci için taç giyme merasimi düzenlendi.

Merkez Kuran Kursu'nun erkek ve Elif Körlü Yatılı Kız Kuran Kursunun bayan hafızlarına, Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde yapılan törenle taç ve diplomaları verildi. genç yaşta hafız olan öğrenciler ayrıca çeyrek altın ile ödüllendirildi.



Programa Vali Kerem Al, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Hüseyin Nail Anlar, Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Aslan, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, hafız gençlerin aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur'anı Kerim tilaveti dinlenmesi ile başlayan programın devamında Elif Körlü Yatılı Kız Kuran Kursu öğrencilerinin hazırladığı slayt gösterisi ile devam etti.



Daha sonra bir konuşma yapan İl Müftüsü Ramazan Çortul, "17 Kız ve 6 Erkek Hafız öğrencimizin bugün ödüllerini ve diplomalarını vererek, onların sevinçlerini ve mutluluklarını paylaşacağız. Diyanet işleri Başkanlığının ve Din Eğitimi Genel Müdürlüğünün hazırlamış oldukları bir proje var. Bu projeye göre bundan sonra  Müftü, Vaiz, İlahiyat Fakültelerinde Tefsir, Hadis Hocası olacak bu gibi görevleri alabilecek ilim adamlarının mutlaka bu dergahlardan geçip hafız olmaları bir gün şart koşulacak. Çünkü hafızlık hep Allah katında çok şerefli bir görev olmakla birlikte dünya hayatımızda kur'an-ı Kerimi anlama anlatma, okuma ve Kur'an ahlakını yaşamak bakımından çok önemli bir meslek ve sıfattır. Bu bağlamda Allah katında hafızların derecesini yüce peygamberimiz ifade ederken 'Hafız olan kişiler Allah'ın o şerefli melekler seferi ikramla beraber onlarla arkadaş olurlar. Dolayısıyla bugün kendilerine taç giydireceğimiz bu yavrularımız bu sıfatı kazanarak melekleşmiş oluyorlar. Amma bu melekleştirmeyi devam ettirebilmek sadece Kur'an-ı Kerimi ezberlemekle yeterlimi? Bir hafız olmak var birde bu hafızlığı devam ettirmek var. Hafız olmaktan daha zor olan hafızlığı devam ettirmektir." dedi.



Yapılan hatim duasının ardından Erkek Hafız öğrencilere Diploma ve ödüllerini Vali Kerem Al, Kız Öğrencilere ise Vali Yardımcısı Nail Anlar ve İl Müftüsü Ramazan Çortul birlikte verdiler.








  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar