26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5079
EURO35.0054
ALTIN2434.0

Garanti Anadolu Sohbetleri’nin 101.durağı Osmaniye oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Garanti Anadolu Sohbetleri’nin 101.durağı Osmaniye oldu
Abone ol
Garanti Bankası, Garanti Anadolu Sohbetleri’nin 101. toplantısını, Osmaniye’de gerçekleştirdi. Toplantıda, ilin potansiyeli ve önündeki fırsatları nasıl değere dönüştürebileceği tartışıldı.
Garanti Bankası, Garanti Anadolu Sohbetleri’nin 101. toplantısını, Osmaniye’de gerçekleştirdi. Toplantıda, ilin potansiyeli ve önündeki fırsatları nasıl değere dönüştürebileceği tartışıldı.

Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat’ın yönettiği, açılış konuşmasını Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere yaptığı toplantıda; çelik sektöründeki son gelişmeler, lojistik merkezi çalışmaları, tarım ve hayvancılık konuları gündeme geldi.
 
Toplantıda söz alan Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, dünya ve Türkiye’deki çelik sektörü hakkında bilgi vererek, Osmaniye’de bu sektörün nasıl daha ileriye taşınabileceği konusunda ipuçlarını aktardı.

Lojistik Yönetim Danışmanı Atilla Yıldıztekin, Osmaniye lojistik master planını ve lojistik merkezi çalışmalarını aktararak, ilin bu yöndeki gelişiminden bahsetti.

Dünya Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, Osmaniye’de tarım ve hayvancılıkta neler yapılabileceğini irdeledi. Son olarak söz alan İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat ise makroekonomik veriler ışığında şehrin bugününü ve yarınını inceledi.
 
Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, “Demir-çelik sektöründeki öncülüğüyle, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi bir ‘ihtisas merkezi’ olmak üzere yol alıyor. 2017’de hedeflenen yüksek teknolojili çelik üretiminin gıdadan ambalaja birçok sektörde yeniliklerin önünü açması bekleniyor. Hedeflerin ulaşılabilir hale gelmesi, sektörü ‘sanayi odağına’ taşıyarak mümkün kılınabilir. Diğer yandan, Osmaniye’nin gerekli atılımı yapabilmesi için bir lojistik merkeze ihtiyaç duyduğu şehrin önde gelenleri tarafından da belirtilen bir gerçek.

İlde sürdürülen Erzin Limanı projesi ve lojistik konusunda hazırlanmış bir master planı, Osmaniye’yi ‘bölgesel çekim merkezi’ne dönüştürmenin yanı sıra, ili küresel ölçekte rekabet edebilecek güce ulaştırabilir. Ayrıca, il nüfusunun %70’i kentlerde yaşasa da, büyük kısmının tarımsal üretim faaliyetinde bulunduğu görülüyor.

Turp, karpuz, zeytin ve yerfıstığı, bu alanda öne çıkan ürünler arasında yer alıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün de ilde hayvancılığın geliştirilmesine yönelik birçok teşviği var. Bu konuda neler yapılabileceğinin iredelenmesi gerekiyor. Uzman konuşmacıların, tüm bu alanlarda bizi aydınlattığı toplantımızın Osmaniye’ye somut katkılar sağlamasını ve yeni açılımlar getirmesini diliyoruz.” dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar