26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5397
EURO34.9535
ALTIN2454.6

Erzin-Osmaniye Birleşme Platformu Toplantısı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erzin-Osmaniye Birleşme Platformu Toplantısı Yapıldı
Abone ol
Hatay'ın Erzin ilçesinin Osmaniye'ye bağlanması amacıyla "Erzin Bizi İstiyor, Biz De Erzin'i" sloganı kapsamında Erzin-Osmaniye Birleşme Platformu toplantısı yapıldı.
Hatay'ın Erzin ilçesinin Osmaniye'ye bağlanması amacıyla "Erzin Bizi İstiyor, Biz De Erzin'i" sloganı kapsamında Erzin-Osmaniye Birleşme Platformu toplantısı yapıldı.

Osmaniye Sanayi ve Ticaret Odası'nda (OTSO) düzenlenen toplantıda, Osmaniye ve Erzin'in ticaret odası başkanları, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan OTSO Başkanı Murat Teke, Erzinliler ve Osmaniyelilerin iç içe yaşadıklarını belirterek Erzin ilçesinin Osmaniye'ye bağlanmasının Osmaniye ve Erzin'e büyük kazanç sağlayacağını ifade etti.



Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nin hızlı büyüdüğü ve geliştiğine işaret eden Teke, "Erzin'in Osmaniye ile birleşmesi, Erzin ve Osmaniye'ye çok büyük kazanımlar sağlayacaktır.

Erzin'in Osmaniye ile birleşmesi durumunda; Osmaniye'nin sürekli büyüyen ve gelişen Organize Sanayi Bölgesi ile Erzin Organize Sanayi Bölgesinin birleşmesi ile oluşacak yeni OSB ; bölgenin en büyük yatırım ve güç kaynağı olacaktır. Bununla birlikte gelişen sanayiyle doğru orantılı olarak alt sanayi kolları da hızlı bir şekilde Erzin sınırları içerisinde yerini alacaktır.

OSB'lerin birleşmesi ile birlikte sanayi alanında yer alan sektörler çeşitlenecek ve her türlü büyümeye açık olacaktır. Sektörlerin çeşitlenmesiyle birlikte ticarette canlanma ve ekonomik olarak büyüme sağlanacaktır.

Ayrıca Erzin'in Osmaniye ile birleşmesinin bir sonucu olarak Erzin 4. Bölgeden 5. Bölgeye geçmiş olarak, yatırım teşviklerden daha fazla yararlanabilecektir. Ayrıca birleşme ile Erzin Osmaniye arasında hafif raylı sistemle ulaşım sağlanması, çift şeritli duble yol açılması ve bu yollar üzerinde yeni yaşam alanları oluşturulabilecektir.

Tüm yukarıda sayılan gelişmelerin olabilmesi için Erzin Osmaniye entegrasyonunun sağlanması ve limanların biran önce kurulması gerekmektedir. Osmaniye'de kurulacak olan Zeytin ihtisas Organize Sanayi Bölgesinin, Erzin Osmaniye arasında olması gerçekleştirilecektir. Kurulacak olan OSB ile; Osmaniye Erzin Türkiye'nin salamura zeytin deposu haline gelecektir." dedi.

Erzin Sanayi ve Ticaret Odası (ETSO) Başkanı Bekir Soylu da, Erzin'in Hatay'a 115, Osmaniye'ye ise 15 kilometre mesafede olduğunu belirterek, birleşmenin Erzinlilere önemli kolaylıklar sağlayacağını ifade etti. 

Erzin'in Osmaniye'ye bağlanması için başlattıkları kampanyada 7 bin imza topladıklarını, hedeflerinin 10 bin imzaya ulaşmak olduğunu ifade eden Soylu, "Erzin halkı Osmaniye ile bağlanmak istiyor. Erzin'in Osmaniye'ye bağlanmasıyla yatırım ve hizmetlere daha çok yaklaşacak tarımı ve sanayisi daha hızlı gelişecektir.

İlçemizin Osmaniye'ye bağlanmasının en kısa zamanda gerçekleşeceği ümidindeyiz" şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar