26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5763
EURO34.9884
ALTIN2459.6

Eroğlu Osmaniye’de 8 tesisin temelini atacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eroğlu Osmaniye’de 8 tesisin temelini atacak
Abone ol
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Yarın Osmaniye ziyaretinde 25 milyon Tl tutarındaki 11 müjdeli haberi verecek
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Bugün Osmaniye ziyaretinde 25 milyon Tl tutarındaki 11 müjdeli haberi verecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Osmaniye programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 8 adet tesisin temelini atacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 16 Şubat Perşembe günü (Bugün) Osmaniye’de düzenlenecek olan toplu temel atma töreni ile 64 milyon lira yatırım bedelli 8 adet tesisin temelini atacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bugün saat 15.30’da Korkut Ata Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenecek toplu temel atma töreninde  DSİ tarafından inşa edilecek isale kanallarının yükseltilmesi işi, 1 adet ulaşım tesisi ile 6 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak.

Bakan Prof. Dr. Eroğlu, ayrıca Osmaniye’de 10 aileye gelir getirici tür, 9 aileye Orköy sertifikası verecek. 

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak tesislerle 672 bin dekar mevcut sulama sahasına takviye yapılacak. Ayrıca il merkezi, 2 ilçe ve 4 mahalle taşkın zararlarından korunacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 18 Kasım 2012, 14 Şubat 2014 ve 20 Şubat 2016 tarihlerinde Osmaniyelilere verdiği 210 milyon TL’lik 68 müjdeye ek olarak 25 milyon lira yatırım bedeline sahip 11 müjde daha verecek. 

Böylece son 6 yılda Osmaniyelilere toplam maliyeti 235 milyon TL’lik 79 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında taşkın koruma tesisi, köprü yapımı, fidan üretimi, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi, bal ormanı ve mesire yeri tesisi ile 2 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun (OMGİ) kurulumununda yeraldığı bildirildi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar