26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.577
EURO34.9719
ALTIN2445.8

Doğu Türkistan'da yapılan Çin zulmü protesto edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğu Türkistan'da yapılan Çin zulmü protesto edildi
Abone ol
OSMANİYE Ülkü Ocakları İl Başkanlığı ve Türkiye Kamu-Sen Temsilcilikleri tarafından, Çin'in Doğu Türkistan'daki zulüm ve katliamlarına tepki göstermek ve soydaşlara sahip çıkmak için protesto yürüyüşleri düzenlendi.
OSMANİYE Ülkü Ocakları İl Başkanlığı ve Türkiye Kamu-Sen Temsilcilikleri tarafından, Çin'in Doğu Türkistan'daki zulüm ve katliamlarına tepki göstermek ve soydaşlara sahip çıkmak için protesto yürüyüşleri düzenlendi.

Cevdet Sunay Caddesi üzerindeki Ocak binası önünde toplanan kalabalık, altında 'Osmaniye Ülkü Ocakları' yazılı, 'Önce can sonra canan, yaşasın tam bağımsız Doğu Türkistan' yazılı pankart ve dev Türk Bayrağı ile birlikte Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşe MHP Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, MHP Merkez İlçe Başkanı Tansel Elverdi, Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Eroğlu, MHP Kadın Kolları Başkanı Selma Yücel, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların temsilciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüş esnasında kalabalık sık sık "Bağımsız Doğu Türkistan'', "Kahrolsun kızıl Çin" diyerek slogan attılar.

Cumhuriyet meydanına gelen vatandaşlar burada saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okudular.

Basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları Osmaniye İl Başkanı Fatih Eroğlu, Çin'in her ramazan ayında baskı ve sindirme politikalarına yenilerini eklediğini belirterek, "Uygur Türklerinin oruç tutmalarını engellemek için her türlü zorluk çıkartılmakta oruçlu gençler alkol kullanılmaya zorlanmaktadır.

Uygur kadınlarının gözleri önünde çocuklarına zulüm yapılmakta sahura kalktığı tespit edilen Uygur Türklerine akıl almaz işkenceler uygulanmaktadır.

Çin'in bu vahşi zulmü karşısında ne yazık ki haçlı ruhu sessiz kalmaktadır. Üzücü olan ise esir Türklerin anavatan dediği ülkemizin resmi organlarının da tepkisiz kalması kabul edeceğimiz bir durum değildir. Ülkü Ocakları olarak, dün olduğu gibi bugünde zalimin zulmüne karşı soydaşlarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Ülkücüler ve Ülkü Ocakları, Doğu Türkistan davasının müdafii olmaya devam edecekler, "Gök Bayrak"ı tıp ki "Al Bayrak" gibi namusları bileceklerdir.

Son Ülkücü nefesini vermediği ve kanımızın son damlası akmadığı sürece Doğu Türkistan sevdamızdan vazgeçmeyeceğiz. Bu gün sadece burada değil Edirne’den Karsa , Sinop’tan Hatay'a Yüz binlerce Bozkurt’un haykırışı Tanrı dağlarından haykırılacak ve Çin seddini titretecektir.

Burada sadece Doğu Türkistan’a sahip çıkmadınız. Kürşad atanın Osman Baturun ve Veli can Oduncunun da ruhunu şad ettiniz. Allah mazlum Doğu Türkistan’ı zalim Çin'e galip kılsın." dedi. Açıklamanın ardından kalabalık, olaysız bir şekilde dağıldı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar