26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4959
EURO34.9776
ALTIN2437.4

DOĞAKA'nın 62. Toplantısı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DOĞAKA'nın 62. Toplantısı Yapıldı
Abone ol
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 62. Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniye Valisi Kerem Al Başkanlığında Antakya Otoman Palace’ta gerçekleştirildi.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 62. Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniye Valisi Kerem Al Başkanlığında Antakya Otoman Palace’ta gerçekleştirildi.

Osmaniye Valisi Kerem Al Başkanlığında yapılan DOĞAKA 62. Yönetim kurulu toplantısına; Hatay Valisi  Ercan Topaca, Kahramanmaraş Valisi  Mustafa Hakan Güvençer, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı  Doç Dr. Lütfü Savaş, Osmaniye Belediye Başkanı  Kadir Kara, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı   Murat Teke, Antakya Ticaret Sanayi Odası Başkanı  Hikmet Çinçin, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ve Ajans uzmanlarının  katıldı.

Toplantıda, 2015 yılı içerisinde uygulanması planlanan mali destek programları için 2014 yılı sonunda başlanan hazırlık çalışmalarında son aşamaya gelinmiş ve destek programlarına ilişkin uygulama rehberleri Kalkınma Bakanlığı onayına sunuldu.
 
Önümüzdeki birkaç gün içerisinde Kalkınma Bakanlığı’ndan alınacak onayın ardından yeni mali destek programları ilan edileceği bildirildi.
 
Programların ilan edilmesi ile birlikte her üç ilde, il merkezleri ve tüm ilçelerde bilgilendirme ve eğitim toplantıları yapılacağı, ayrıca yazılı ve görsel medya aracılığı ile etkin bir iletişim süreci yürütüleceği kaydedildi.

Ayrıca 2014 yılı Aralık ayı sonunda başvuruları kapanan Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Desteği programlarında 2015 yılı başvurularının alınmasına yönelik hazırlıklara devam edilmekte olduğu, bu başvuruların Mart ayından itibaren alınmasının planlandığı vurgulandı.

Yeni programlarının hazırlıkları ile birlikte önceki dönemlerde ilan edilen mali ve teknik destek programları kapsamında başarılı olan projelerin uygulamalarına devam edildiği bildirildi.   
Ekonomik sektörlere yönelik desteği sadece mali destek programları ile sınırlı olmayan Ajansın, turizm ve mobilyacılık sektöründe iki önemli fuara katılım için hazırlıklarını sürdürdüğü belirtildi.

Türkiye’nin en büyük, dünyanın da sayılı turizm fuarları arasında yer alan EMITT Fuarına katılım için Valilikler ve İl Kültürü ve Turizm Müdürlükleri ile işbirliği içerisinde hazırlıklarını sürdüren Ajansın, diğer taraftan da İstanbul Mobilyacılık Fuarına katılım için çalışmalara devam ettiği bildirildi.

Fuar, çalıştay ve konferans benzeri organizasyonlarla bölgemizin öne çıkan sektörlerini ulusal ve uluslararası platformlara taşıyan Ajansın, benzer çalışmalarına 2015 Yılı Çalışma Programı çerçevesinde de devam edeceği vurgulandı.

Bunların yanı sıra devam eden projelere yönelik izleme ve değerlendirme faaliyetleri, bölgesel araştırma ve analiz çalışmaları ile yatırım destek faaliyetleri çerçevesinde çalışmalara devam edildiği kaydedildi.

Diğer taraftan ajansın danışma organı olan Kalkınma Kurulu’nun 2015 yılı ilk toplantısının Şubat ayı içerisinde Osmaniye ilinde yapılması planlandığı, bu konuda toplantı tarihi ve yeri belirlendiğinde Kurul Üyelerine ve kamuoyuna gerekli bilgilendirmeler Ajans tarafından yapılacağı belirtildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar