26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.451
EURO34.7779
ALTIN2443.7

DOĞAKA Mali destek programı başvuruları başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DOĞAKA Mali destek programı başvuruları başladı
Abone ol
DOĞU Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 2014 Yılı Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı başladı.
DOĞU Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 2014 Yılı Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı başladı.


Osmaniye Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Erdinç Kadıoğlu, bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılması mali destek programı-2 kapsamında Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye ilçeleri için destek programının açıklandığını söyledi.


DÖRT İLÇEDE UYGULANACAK
Söz konusu programa ticari esaslara göre bölge içinde veya bölge dışında faaliyet gösteren mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeler ile kooperatif ve birliklerin başvuru yapabileceğini söyleyen Kadıoğlu, “Bu kapsamında program, Bölge Planı’nda esas alınan Temel Bileşenler Analizi sonuçlarına göre yapılan il bazlı sıralamada, her bir ilden en düşük endeks değerine sahip dört ilçede uygulanacaktır. Buna göre; Hatay ilinde; Hassa, Altınözü, Yayladağı ve Kumlu ilçeleri Kahramanmaraş ilinde; Nurhak, Andırın, Çağlayancerit ve Ekinözü ilçeleri ile Osmaniye’de; Toprakkale, Bahçe, Sumbas ve Hasanbeyli ilçeleri destek programının uygulama alanı olacaktır. Bu doğrultuda 2014 yılında ilan edilecek Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı; İmalat Sanayine yönelik yatırımlarının desteklenmesi, Turizm Sektörüne yönelik yatırımlarının desteklenmesi öncelikleri çerçevesinde uygulanacaktır.” Dedi.


HİBE DESTEĞİ EN AZ 20 AZAMİ 500 BİN TL OLACAK
Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı için tahsis edilen bütçenin 3 Milyon 500 Bin TL olduğunu belirten Kadıoğlu şöyle dedi: “Proje uygulama süresinin en fazla 9 ay olacağı programa, KOBİ tanımına haiz mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeler, üretici kooperatif ve birlikleri başvuru yapabilecek olup, başarılı olacak her bir projeye tahsis edilecek hibe desteği asgari 20 Bin TL, azami 500 TL olacaktır. Programlara ilişkin ilgili ilçelerde bilgilendirme toplantıları düzenlenecektir. Bilgilendirme takvimi, program rehberi ve diğer ilgili dokümanlara ilişkin ayrıntılı bilgileri Ajansımız web sitesi www.dogaka.gov.tr’den takip edebilirsiniz. Elektronik başvurular KAYS üzerinden (http://portal.kays.kalkinma.gov.tr/) üzerinden yapılacaktır. Elektronik ortamda tamamlanan başvurular Ajans merkezi ile Kahramanmaraş ve Osmaniye Yatırım Destek Ofislerine teslim edilecektir. Elektronik başvuru için son tarih 5 Eylül 2014 saat 23.59, Ajansa elden teslim için son tarih 12 Eylül 2014 saat 17.00’dir.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar