27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.9

DOĞAKA 75. toplantısını yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DOĞAKA 75. toplantısını yaptı
Abone ol
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 75. Yönetim Kurulu Toplantısı, Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Özkan’ın başkanlığında, Osmaniye Valisi Kerem Al, Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ve ilgili Ajans personelinin katılımıyla Antakya Savon Oteli Toplantı Salonu’nda düzenlendi.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 75. Yönetim Kurulu Toplantısı, Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Özkan’ın başkanlığında, Osmaniye Valisi Kerem Al, Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ve ilgili Ajans personelinin katılımıyla Antakya Savon Oteli Toplantı Salonu’nda düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Özkan, “2016 Yılı Çalışma Programı çerçevesinde çalışmalarına devam etmekte olan Ajansımız, 2016 Yılı Mali Destek Programları kapsamında başarılı bulunan projeleri kamuoyu ile paylaşmıştı. Bir önceki toplantımızdan bu yana geçen süre içerisinde başarılı proje sahipleri ile proje sözleşmeleri imzalanmış ve projelerin uygulanmasına başlanılmıştır. 15 Milyon TL kaynağın başarılı projelere aktarılacağı bu programlar kapsamında proje sahiplerinin de eş finansman katkılarıyla birlikte toplam 30 Milyon 800 Bin TL tutarında yatırım bölgemize kazandırılmış olacaktır. Kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının yaptığı çalışmalarına teknik uzmanlık desteği sağlanması ve insan kaynaklarının geliştirilmesi amacıyla uygulanmakta olan Teknik Destek Programı kapsamında Kasım-Aralık dönemi başvurularının alınmasına başlanılmıştır.

Bununla birlikte analiz ve araştırmaya dayalı sektörel veya tematik planlama çalışmaları ile fizibilite çalışmalarının desteklendiği Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında başvuruların alınmasına da devam edilmektedir. Proje desteklerinin yanı sıra proje hazırlama eğitimleri de devam etmektedir. 7-21 Kasım 2016 tarihleri arasında bölgemiz genelinde tüm ilçelerde Ajansımız uzmanları tarafından gerçekleştirilen Proje Hazırlama Eğitimleri kapsamında 614 kişiye eğitim verilmiştir. Ayrıca Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Desteği Programlarına yönelik üç il merkezinde bilgilendirme ve proje hazırlama eğitimi düzenlenmesi planlanmakta olup bu eğitimlere ilişkin duyurular önümüzdeki günlerde Ajansımız internet sitesinden yapılacaktır” dedi.

Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Özkan sözlerinin devamında “Kurumsal yatırımlara sağlanan desteklerle birlikte bireysel girişimcilik kültürünün geliştirilmesi amacıyla her yıl Girişimcilik Eğitimleri düzenleyen Ajansımız, 2016 yılındaki girişimcilik eğitimleri tamamlanmıştır. İl merkezlerinin yanı sıra Ajansımıza talebi ulaşan ilçelerde de yapılan bu eğitimlerle girişimcilerimizin KOSGEB desteklerinden yararlanabilmesine olanak sağlanmaktadır. Girişimciliğe, hazırladığı yayınlarla da destek vermekte olan Ajansımız; Seracılık, Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği ve Yumurta Üretimi, Meyve Suyu Tesisi ve Ankastre Mutfak Eşyası Üretimi konularında tesis kurulum fizibiliteleri hazırlamaktadır. Yatırımcılara rehber niteliğinde olacak bu çalışmalar tamamlandığında basılı yayın olarak yatırımcılara sunulacaktır. Avrupa Birliği tarafından sağlanan hibe kaynaklarının bölgemize kazandırılması amacıyla çalışmalar yürüten Ajansımızın başvuru sahibi olduğu “Roman Gibi Yaşayan Vatandaşların İstihdama Entegrasyonu” projesi Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kabul edilmiş ve proje sözleşmesi imzalanmıştır.

45.000 Euro bütçesi bulunan proje kapsamında 30 kişiye meslek edindirme kursu ile kamu hizmetleri ve yasal haklar konusunda eğitimler verilmesi planlanmaktadır. Bölgemizdeki firmaların tanıtımına yönelik fuar desteği sağlayan Ajansımız, Eylül ayında İstanbul’da yapılan World Food Uluslararası Gıda Fuarı ve Uluslararası Ayakkabı Yaz Modası Fuarı ile Ekim Ayında Suudi Arabistan’da yapılan Saudi Agrofood Uluslararası Gıda Fuarı’na firmalarımızın katılımını sağlamıştır. Ayrıca 12-20 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenen Hatay Mobilya Fuarı’na Ajansımız destek vermiştir. Diğer taraftan, bölgemize Suriye’den gelen geçici koruma statüsündeki Suriyeli vatandaşlara yönelik detaylı bir analiz çalışması yürütülmektedir. Bu kişilere yönelik bölgemizde ve ülke genelinde yapılan çalışmalara önemli katkılar sağlayacağına inandığım bu çalışma kısa bir süre içerisinde tamamlanarak basılı yayın haline getirilecektir. Tüm bu faaliyetlerle birlikte devam eden projelere yönelik izleme ve değerlendirme faaliyetleri, bölgesel araştırma ve analiz çalışmaları ile yatırım destek faaliyetleri çerçevesinde çalışmalara devam edilmektedir” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından, Toplantı gündem maddeleri değerlendirilmesi, aylık diğer gündem maddelerinin görüşülmesi ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar