26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5397
EURO34.9535
ALTIN2454.6

Çocuk güvenliğinin sağlanması programı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocuk güvenliğinin sağlanması programı
Abone ol
Çocuk güvenliğinin sağlanması hedefleri doğrultusunda Osmaniye’de de verilen eğitimlerle başlatıldı.
Çocuk  güvenliğinin sağlanması hedefleri doğrultusunda Osmaniye’de de  verilen eğitimlerle başlatıldı.

Sağlık Bakanlığının ülke genelinde başlatmış olduğu program kapsamında; Ev Kazalarına dikkat çekilmesi yoluyla başta ebeveyn ve çocuklar olmak üzere sağlık personelinin eğitilmesi ve halk eğitimleri ile toplumsal farkındalık oluşturulmasının hedeflendiği bildirildi.

Osmaniye Halk Sağlığı İl Müdürlüğünce, Çocuk güvenliğinin sağlanması programı bütün bu hedefler doğrultusunda başlatıldı.

Bulaşıcı olmayan hastalıklar programlar ve kanser şube Müdürü Zübeyde Gündede tarafından verilen eğitime aile hekimleri ve aile sağlığı elemanları katıldı.

Osmaniye Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Hayri Sarı, çocuk güvenliğinin sağlanması programı ile ilgili olarak; “Sağlık Bakanlığı verilerine göre bebek ve çocuklar için yapılan acil çağrıların % 79’u ev kazaları ve boğulmalar olarak tespit edilmiştir. Son 5 yılda 120.000 çocuk ev kazası sonucu hastaneye başvurmuş ve bunların 2.000’i hayatını kaybetmiştir. Türkiye İstatistik Kurumu’na göre 1-4 yaş grubu çocuk ölüm nedenleri arasında kazalar dördüncü sırada yer almaktadır.

Ülkelerin gelişmişlik düzeyini gösteren birçok demografik gösterge arasında, perinatal ve çocukluk çağı ölüm hızları en önemli olanlarıdır. Bu göstergelerden özellikle bebek ölüm hızları, ekonomik kalkınma düzeyi ve bunun sağlığa yansımasını gösterir. Ekonomik gelişme yanında sosyo-kültürel faktörler de çocukluk çağı ölüm oranlarını etkileyen faktörler arasındadır.

Bu ölümlerin büyük bir bölümünün göreceli olarak düşük-maliyetli müdahalelerle önlenebilecek olması gerçeği nedeniyle, çocuklarımızı kazalardan büyük ölçüde koruyarak yaralanmalarını ve sakat kalma oranlarını azaltmak, Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Elemanlarının ebeveynlerle iletişim kurarak, çevreyi kazalar açısından en az riskli olacak şekilde düzenlemeleri konusunda bilinçlendirmesi ve ebeveyn ve çocuklarla karşılıklı iletişim sağlayarak davranış değişikliklerinin gözlemlenmesi sağlanacaktır.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar