26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5661
EURO34.9976
ALTIN2451.0

Boş zirai ilaç kutuları ile av fişeği boş kovanları toplanacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Boş zirai ilaç kutuları ile av fişeği boş kovanları toplanacak
Abone ol
ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı VII. Bölge Müdürlüğü, Osmaniye Şube Müdürü Nuri Yılmaz, doğadaki boş zirai ilaç kutuları ile av fişeği boş kovanlarının toplanması için etkinlik düzenleneceğini söyledi.
ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı VII. Bölge Müdürlüğü, Osmaniye Şube Müdürü Nuri Yılmaz, doğadaki boş zirai ilaç kutuları ile av fişeği boş kovanlarının toplanması için etkinlik düzenleneceğini söyledi.

Hızla çoğalan insan nüfusunun beraberinde ihtiyaçları da artırmakta olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Çevrenin canlı ögelerinin hayati aktivitelerini olumsuz yönde etkileyen, cansız ögelerin üzerinde ise yapısal zararlar meydana getiren ve niteliklerini bozan yabancı maddelerden hava, su ve toprağa yoğun bir şekilde karışması olayına “Çevre Kirliliği” adı verilmektedir. Yaşamı daha mükemmel hale getirmek, ekonomik olarak daha müreffeh bir hayat sürmek amacıyla kullanılan bazı maddelerin kırsal ve kentsel alanlarda doğal kaynakları bozduğu, hava ve toprak kirlenmesine yol açtığı, bitki ve hayvan varlığına ve sağlığına zarar verdiği açıkça görülmektedir. İnsan eliyle oluşturulan bu kirliliğin tabiata ve çevreye verdiği zararın boyutu her gecen gün artırmaktadır.” Dedi.

Son yıllarda kullanılmış boş zirai ilaç kutuları ve yivsiz av tüfeği kovanlarından kaynaklanan kirlilikte büyük artış olduğu açıkça görüldüğünü belirten Nuri Yılmaz, “Kullanılmış zirai ilaç kutuları ve kovanlar plastik yapıları gereği çok uzun yıllar doğada varlığını sürdürmekte,  hem görsel hem de ekolojik açıdan yoğun bir kirliliğe neden olmaktadır. Kullanılmış zira ilaç kutuları bilhassa su kaynakları ve yalakların çevresine atılmakta, bu da su kaynağına zehirli maddelerin karışmasına ve o kaynağı kullanan evcil ve yaban hayvanlarının zehirlenmesine yol açmaktadır. Bu nedenle boş zirai ilaç kutuları ile kovanların toplanması ve bertaraf edilmesi hususunun, doğanın korunması konusunda bilinç oluşturması açısından faydalı olacağı kesindir. Bu bağlamda,  Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün talimatı kapsamında boş zirai ilaç kutuları ile av fişeği boş kovanlarının toplanması etkinliği tüm illerde yapılacaktır.” Dedi.

Osmaniye Şube Müdürlüğü organizasyonunda; Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri, yakın köylerdeki okul öğrencileri, izci grupları, sivil toplum kuruluşları ile birlikte; Kadirli ilçesinde 30 Ekim 2014 Perşembe günü saat 14.00’de Aşağıbozkuyu-Yukarıbozkuyu köyleri mevkiinde yapılacak. Osmaniye ilinde 4 Kasım 2014 Salı günü saat 14.00’de Kırmıtlı köyünün batı kısmında, Düziçi ilçesinde 12 Kasım 2014 Çarşamba günü saat 14.00’de Atalan-Yazlamazı köyleri ile Ellek Beldesi mevkilerinde yapılmasının planlandığı bildirildi.

Bu tarihlerde yapılacak etkinliklerle, boş zirai ilaç kutuları ile av fişeği boş kovanlarının doğada yaptığı kirlilikle; ekosisteme, yaban hayatına olumsuz etkileri konusunda vatandaşlarda farkındalık oluşturularak, temiz doğada yaşamanın önemi hatırlatılmış olacak. Zirai ilaçların boş kutuları ve av fişeği boş kutularının toplanması ile ilgili el broşürü ve afişle vatandaşların farkındalığını arttırmak hedeflendiği kaydedildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar