27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

Belediye Meclis Toplantısı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Belediye Meclis Toplantısı yapıldı
Abone ol
Osmaniye Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı yapıldı.

Osmaniye BelediyesiNisan ayıMeclis Toplantısı yapıldı.

Meclis Salonunda yapılan toplantıda konuşan Belediye BaşkanıKadir Kara, Musa Şahin Bulvarı’nda yapımı devam eden Devlet Bahçeli Altgeçidi ve Meydan Düzenlemesi Projesi’nin çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.



“Devlet Bahçeli Altgeçidi ve Meydan Düzenlemesi Projesi’yle ilgili olarak yapılan çalışmalar esnasında ortaya çıkan ve tarihi eser niteliğinde olduğu söylenilen köprü olarak tabir edilen yapı için, Osmaniye Müze Müdürlüğü, arkeologlar, sanat tarihçileri ve 5 uzmanın raporu vardı. Ayrıca Korkut Ata Üniversitesi’nden rapor aldık. Onların da arkeologları aynı şekilde karar verdiler” dedi.

Söz konusu yapının 1950’li, 1960’lı yıllarda yapıldığını, günümüz çimentosu ile yapılmış demirli bir yapı olduğunu, yapının menfez olduğunu belirten Başkan Kara, bunun tarihi bir kemer olmadığını ifade etti. Yapı için kullanılan taşların değişik yerlerden getirilip aralarında harç kullanıldığını ve altına da kalıp döşenip desteklemek suretiyle üzerine Karaçay taşı konup, taşların üzerine de beton dökülerek orada kütlesel bir eğri elde edilerek yük taşıyıcı bir özellik verilmeye çalışıldığını söyledi.

Kadir Kara, ellerindeki bilgi ve belgeleri Anıtlar Kurulu’na gönderdiklerini, Anıtlar Kurulu müze yetkilerinin, Üniversite yetkililerinin vermiş olduğu raporlar neticesinde ve elde edilen harçların betonların, demirlerin ve içerisinde kullanılan malzemelerin günümüze ait olan bir yapı olması sebebiyle onun korunması gerekli tescilli bir kültür varlığı olmadığı konusunda kanaat getirdiklerini ve bu doğrultuda bir karar verildiğini söyledi. Kara, “Verilen karar neticesinde biz de oradaki yapıyı söktük” diye konuştu.

Bütün bunların gecikmeye neden olduğunu da ifade eden Kadir Kara, “Bu çalışmalar bizi 15 gün geriye attı. Orada yapının olması nedeni ile fore kazık çalışması yapamadık.

Altgeçit çalışmalarında biraz gecikme olacak ama Ramazan’dan önce Allah’tan bir aksilik olmazsa biz ‘altgeçit’i trafiğe açmayı planlıyoruz. Ama peyzaj çalışmaları devam edecek.

Meydanda bir Şehitler Anıtı yapacağız Allah kısmet ederse.

Mevcut parkımızı da düzenliyoruz. Rehabilite ediyoruz, onu daha kullanılabilir bir hale getiriyoruz.

Yıllardır metruk, karanlık görüntüsünden şehrin içerisinde karanlık nokta oluşturuyor. İçerisine polis koymak zorunda kalıyoruz.

Biraz daha aydınlık olsun, havuzlar olsun, su oyunları olsun içerisinde ve projesine uygun olarak o şekilde yapmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar